15 October 2018, 15:12 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft opnieuw het eigen publiek geen drie punten kunnen bezorgen. Op ongelukkige wijze zag het Unitas met een zege vertrekken.

RKAVV was in het eerste kwartier de betere ploeg. Peter LoMonaco gleed al vroeg een voorzet van Hamza Boukhari naast. Na dertien minuten kwamen de Leidschendammers op voorsprong. Na een aanval uit het boekje via De Boer en Overdevest belandde de bal bij Hamza Boukhari die fraai de kruising trof: 1-0. Direct na de aftrap kregen de bezoekers een levensgrote kans. Mauro Suarez kon echter net op tijd opruimen. Niet veel later was het alsnog raak. Joey Lokasi was trefzeker met een diagonaal schot: 1-1. Unitas had een licht overwicht en na een half uur haalde Jordy de Wit een inzet van Pascal van Delden van de doellijn.

Vier minuten na rust vond het discutabele breekpunt van de wedstrijd plaats. Rico de Boer zette een tackle in op Pascal van Delden. Volgens arbiter Erkens beroerde hij daarbij de bal met zijn arm en gaf een strafschop. Achteraf bleek uit de videobeelden dat de lezing van de leidsman totaal niet overeenkwam met de werkelijkheid. Het cadeautje werd gretig uitgepakt door Yasin Ouja die, ondanks dat Mike Ten Kroode de bal nog toucheerde, vanaf elf meter de 1-2 maakte. Vlak erna kwam Mohammed Ajiach met slechts geel weg voor een schandalige tackle waarbij hij met twee benen vooruit op Hayden Bergen in kwam vliegen. RKAVV liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Evenals de eerdere thuiswedstrijden kreeg het wel kansen, maar deze werden niet benut. Robin Steffens en Hamza Boukhari schoten van dichtbij over. Unitas toonde zich wel effectief en na een snelle uitbraak was het Van Delden die de 1-3 op het scorebord zette. Niet veel later was de marge weer één. Doelman Verberk grabbelde bij een kopbal van Hayden Bergen waarna Jordy de Wit het laatste zetje kon geven: 2-3. RKAVV probeerde met een slotoffensief een punt uit het vuur te slepen. Dit moest het in het uiterste slot doen met een man minder. Jordy de Wit mocht inrukken na zijn tweede gele kaart. Ver in blessuretijd counterde Unitas ook nog naar 2-4.

Bron: Jonas Bloemen