Onlangs was het zover. Toen zijn de eerste spots aangegaan van het project Licht op de Sluis. Initiatiefnemers Teun Glasbergen en Wim Schoevers drukten op de knop die de beeldengroep De Damwachters en het Sluiswachtershuis in sfeerlicht zetten. De handeling kon beschouwd worden als een soort voorgerecht van het programma-onderdeel Walking Dinner van het Kerstevent ‘X-Mas for Everyone’ van het winkelgebied Leidschendam-Centrum. Het winkelen rond de Vliet zal dankzij dit licht nog sfeervoller worden.

Na maanden van voorbereiding en installatiewerkzaamheden kon samen met vele belangstellenden een bescheiden resultaat bekeken worden. Het was dan ook niet meer dan een voorproefje (preview), want ondertussen wordt doorgewerkt aan de installatie van LED-spots en LED-lichtprojectoren voor het Sluiswachtershuis, de Dorpskerk en enkele gevels van panden aan weerszijden van de Sluis. Deze eerste fase zal gebruikt worden voor het testen van het systeem en het eventueel nog verbeteren, aanpassen dan wel verfijnder afregelen. In de eerste maanden van 2018 volgen dan de Petrus & Pauluskerk, het Prof. Dolkgemaal en Houtzaagmolen De Salamander, de Sluisbruggen plus nog enkele historische gevels.

Alle informatie over het idee, opzet en uitwerking van het project Licht op de Sluis kan gevonden worden op de website: www.lichtopdesluis.nl. Ook de sponsoren zijn daar vermeld.

foto Michel Groen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!