Bij kinderopvangorganisatie Vlietkinderen is deze week het EarlyBird-certificaat uitgereikt aan kinderdagverblijf Pinkeltje in Voorburg. Zij zijn het eerst kinderdagverblijf dat een dergelijk certificaat in ontvangst mag nemen. “Dit stemt ons bijzonder trots”, aldus Nanda Meulmeester, de clustermanager van deze locatie. “De pedagogisch medewerkers hebben hard en vol enthousiasme gewerkt om dit certificaat binnen een jaar te behalen. Dit is van grote waarde voor ons kinderdagverblijf en wat we voor onze ouders en hun kinderen te bieden hebben.”

De methode EarlyBird is een Engelstalig programma dat, samen met handpop Benny en Benny’s Playground, jonge kinderen op een speelse manier kennis laat maken met de Engelse taal. “De kinderen (en de pedagogisch medewerkers) vinden het geweldig om een kwartiertje per dag hiermee bezig te zijn. Er worden mooie resultaten bereikt, je hoort steeds meer Engelse woordjes tijdens het spelen”, vertelt Josje (foto), pedagogisch medewerker van Pinkeltje.

Yvonne Bood, woordvoerder Vlietkinderen vult aan; “Het is wetenschappelijk bewezen dat het aanleren op jonge leeftijd van een andere taal dan de eigen, de taalontwikkeling stimuleert. Daarbij komt dat het Engels ook een wereldtaal is en dus de moeite waard is om daar al vroeg mee te beginnen. Tenslotte, jong geleerd is oud gedaan… zoals een oud Hollands spreekwoord zegt…”

Vlietkinderen biedt EarlyBird aan op meerdere kinderdagverblijven en peuteropvang locaties. Alle pedagogisch medewerkers die dit programma uitvoeren worden binnen afzienbare tijd gecertificeerd. Vlietkinderen onderscheidt zich hiermee ten aanzien van andere kinderopvangaanbieders in onze regio.

foto PR Vlietkinderen.