In een betoverende jurk, waarin zij meer op een fee leek dan een heks, overhandigde Angelique Schipper uit Leidschendam-Voorburg haar eerste kinderboek ‘Juffrouw HEndriKS, de beuk erin! ‘ aan de voorzitter Walther Kok en de directeur Jeanette Blake in museum De Heksenwaag in Oudewater.

Ook de voorzitter van het Weegschaalmuseum in Naarden-Vesting ontving een exemplaar voor zijn museum. De gebakjes waren voorzien van een tekening uit het boek van de jonge illustrator Arjo Nagelhout (15). De genodigden genoten vooraf van de succesvolle kindervoorstelling Antje de Sprookjesheks of aansluitend van de voorstelling 750 jaar Heks voor iedereen van 9-99 jaar. Deze twee voorstellingen zijn voortgekomen uit het onderzoek van Angelique naar heksen voor haar kinderboek.  De waardevolle informatie en adviezen van de voorzitter en directeur verwerkte zij vervolgens in haar boek. ‘Juffrouw HEndriKS’ is een echte heks die invalkracht wordt op basisschool De Beuk. De Beuk is geen school met een beukenboom, maar een school waar gebeukt wordt voor de beste resultaten. Elk jaar moet de slechtste leerling van groep 8 verdwijnen. Kan juffrouw Hendriks die veranderen met de Magie van de Energie? Het is een spannend verhaal voor kinderen vanaf groep 6 en iedereen die geïnteresseerd is in onderwijsvernieuwing of meer wil weten over echte heksen. Angelique Schipper wil met haar onderwijsvisie bijdragen aan ruimte voor creativiteit in het basisonderwijs gekoppeld aan duurzaamheid. Ook draagt het boek bij aan een betere beeldvorming over de heks.

Voorzitter Walther Kok verwoordde het als volgt: ‘In de voorstelling 750 jaar Heks zit een opgeheven vinger, maar het is wel een hele leuke voorstelling en zo is het ook met haar boek.  Er zit een opgeheven vingertje in, maar het is ook een heel leuk boek.’ Het boek ‘Juffrouw Hendriks’ is te koop bij museum De Heksenwaag en via de website juffrouwhendriks.nl. Het e-book kan gratis gedownload worden, zodat de onderwijsvisie met iedereen gedeeld kan worden. Naast de visie is op de website ook informatie te vinden over Angelique op bezoek als schrijfster in de klas en over de voorstellingen in museum De Heksenwaag, die tot de zomervakantie te bezoeken zijn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!