“Een gouden gezin” is het tweede boek van de Voorburgse Jolanda Zuydgeest.  Het is roman over de tragedie die één gezin kan treffen en de nasleep ervan.

Het boek is zaterdag 9 december in Hoorn officieel gelanceerd en zondag 10 december bij partyboerderij Hijdra. Het is een verhaal over mantelzorg en hoe deze zorg spanning binnen het gezin heeft veroorzaakt.

“Ik heb een gouden gezin”. Het zijn de laatste woorden van mijn vader voor hij overlijdt. Met hulp van haar negen kinderen lukt het mijn moeder om verder te gaan met haar leven. Tot er opnieuw tegenslag is. Ze wordt depressief en probeert zichzelf van het leven te beroven. De zorg voor haar neemt toe, waardoor ook de spanning tussen de kinderen oploopt. Externe hulp komt moeizaam op gang. De laatste twee jaar van mijn moeders leven zijn zwaar. De druk van de mantelzorg veroorzaakt een breuk in het gezin. Mijn moeder voelt zich tot last. ‘We hadden haar graag nog gelukkig gezien.’

 

Tien auteurs die samen, als schrijver, het eenzame pad naar de lancering bewandelen. Op 9 december staan zij samen in het theater. De lancering vindt plaats tijdens het SchrijfEvent BOEK10; een schrijversdag voor lezers en schrijvers met workshops, lezingen, meet & greet, inspiratie, netwerken en meer.

Foto PR. ,,Het boek is verkrijgbaar bij iedere boekhandel, bol.com en godijnpublishing maar het is ook rechtstreeks bij mij te bestellen. Uiteraard is signeren mogelijk”, aldus  Jolanda Zuydgeest.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!