Kasteel Duivenvoorde valt, samen met vijf andere opengestelde historische huizen met een bewoond karakter, in de prijzen van de Bank Giro Loterij. Tijdens het Goed Geld Gala in het Tropenmuseum werden de prijzen op spectaculaire wijze toegekend. Tijdens deze avond werden Middachten, Slot Zuylen, Heeze, Fogelsanghstate, Mensinge en Duivenvoorde verrast met een toekenning van 545.000 euro voor restauratie van de collectie en historische interieur. Bijna 40% hiervan, 215.000 euro s  bestemd voor Duivenvoorde dat op de grens van Leidschendam en Voorschoten ligt.  Het geld gaat worden gebruikt voor de  restauratie en vergulding van de Marot Zaal, schilderijen, textiel, meubilair, boeken en kostuums. De BGL-subsidie is een enorme steun in de rug voor het in goede staat brengen en houden van de bijzondere collectie en interieurs van deze ‘Downton Abbeys’ van Nederland. De projecten zullen in een periode van vijf jaar worden uitgevoerd.
Tijdens deze avond was er zelfs nog aandacht voor het onlangs door Duivenvoorde verworven ‘Schaatsers bij een Hollandse stad’ door Andreas Schelfhout. De Schelfhout werd namelijk als beeldmerk gebruikt voor het Goed Geld Gala.

Voor meer over het Goed Geld Gala, en een mooie compilatie van de avond, kijk men op de website van de BankGiroLoterij kijken.

Foto website Kasteel Duivenvoorde.

Reageer op dit artikel