De Drumfanfare van Forum Hadriani heeft op muzikale wijze Sinterklaas ingehaald. Dit was onder andere in Gouda waar de goedheiligman na lang wachten op zijn paard werd geholpen. Dit was overigens voor het eerst in de geschiedenis dat de Voorburgse muziekvereniging in de Kaarsstad te bewonderen was om het kinderfeest een extra glans te geven.

Afgelopen weekend was Rijswijk aan de beurt waar de Sint met de boot aanmeerde. ,,De stoet begon vanaf de Cromvlietkade waar de Kindervriend met zijn Pieten zich door de mensenmassa moest begeven om zoveel mogelijk handjes te kunnen schudden. Dan naar de Herenstraat waar de Drumfanfare een miniconcertje geeft, met een pauze door naar winkelcentrum in de Boogaard. Het is een aardige tippel”, zegt Theo Koppe namens de Voorburgse muziekvereniging. “Zeker 6 een kilometer of 6 lopen én blazen. Vroeger liepen we altijd in Voorburg, speelden we aan de haven en vertrokken we via onze eigen Herenstraat naar de Julianabaan. Stond mijn moeder voor het optreden met koffie en cake klaar voor de muzikanten en na afloop Erwtensoep. Dat was zo gezellig, daar keek iedereen naar uit”.

,,Voor de drumfanfare van Forum Hadriani zit het seizoen erop. Zij gaan zich klaarmaken voor de optredens van het voorjaar en hun jaarconcert van 24 maart 2018. De harmonie is druk met de voorbereiding van haar kerstconcerten en het Charles Dickens Orkest bezoekt dit jaar Gent, Oud-Beijerland, Scheveningen en Delft”, besluit Theo Koppe.

Foto PR. Daisy de Pater

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!