Cricketclub VCC is bij het jongste KNCB-gala ruim in de prijzen gevallen. Bas de Leede en zijn nicht Babette werden respectievelijk beste speler van de Eerste Klasse en beste speelster van de damescompetitie. VCC won ook de prijs voor de mooiste accommodatie, mede dankzij het prachtige outfield. Het gala vond plaats in de stijlvolle omgeving van het oude raadhuis van Leidschendam-Voorburg, dat in 2015 tot cricketgemeente van Nederland werd verkozen.

De 17-jarige Bas de Leede werd kampioen met VCC 1 en speelde ook goed met het Nederlands jeugdteam in zijn leeftijdsgroep, waarbij hij onder andere 76 runs maakte tegen Italië. Zijn even oude nicht Babette maakte in de Damescompetitie bijna 80 runs gemiddeld per innings en maakte in Engeland twee scores van boven de 50 in het Nederlands damesteam.

Bestuurslid Willem Ligtenstein nam mede namens de andere hardwerkende groundsmen Lex Nijhuis, Paul Kors, Paul van Turnhout en Jaap Mulder de prijs voor de mooiste accommodatie in ontvangst.

VCC U16 was genomineerd als beste jeugdteam van het jaar, maar moest deze eer aan de U12 van Quick Haag laten. Steffen Mulder werd verrassend over het hoofd gezien als beste jeugdcoach van het jaar ten gunste van de jeugdcoach van Qui Vive.

foto PR. VCC. Babette de Leede wordt in het zonnetje gezet.