Of de eerste zwarte Amerikaanse president Barack Obama nou opgeleid was in het houden van wijze en boeiende uitspraken en toespraken, óf dat deze bijzondere man van nature gewoon een enorme goede spreker was ; één ding is zeker, de Verenigde Staten van Amerika hadden nooit eerder een president met zijn wijsheid, met zijn voorkomen en zijn talent van spreken..

Wat een wereld van verschil zijn  de uitspraken over America :

Barack Obama : ‘we are, and always will be, the United States of America’.

Een rilling ging er  door het Amerikaanse publiek. En er  steeg  er gejuich op. Barack Obama was ongetwijfeld een mega-talent wat betreft zijn toespraken. Er waren  maar weinig personen tussen alle wereldleiders die hem ook maar een beetje konden  evenaren. Hoe anders is dat nu met zijn opvolger ,

Donald Trump : We will make America great again

Als Donald Trump aan het speechen is krijg je ook rillingen , rillingen van ergernis . Je gelooft deze man gewoon niet , boezemt geen vertrouwen in. Een ding moet je hem wel nageven , hij doet wat hij belooft heeft tijdens zijn campagne Amerika heeft de verkiezingen al weer een tijd achter de rug , landelijk hebben we ze ook al gehad, wat een bevalling is dat geweest  maar plaatselijk staan ze voor  21 maart op het programma.

Campagne voeren, het toverwoord de komende weken naar aanloop van de lokale verkiezingen. Iedere partij doet het de komende weken. De messen worden geslepen en niets en niemand wordt gespaard. De verkiezings- programma’s zijn gepresenteerd, GBLV kwam zaterdag als laatste partij op een ludieke manier naar buiten met het programma.

Als je de verschillende verkiezingsprogramma’s doorneemt, kom je verschillende zaken tegen waarvan je van te voren al weet dat ze toch niet gaan gebeuren.

Een derde oeververbinding , kun je roepen maar gaat er nooit meer komen. De windmolen weghalen, voor 99 % zeker dat dat  niet gaat gebeuren. Het parkeerprobleem oplossen in het Damcentrum , zolang als we parkeerplaatsen blijven weghalen en blijven doorbouwen gaat dat ook niet gebeuren.

De drie aspecten in de politiek: beloven, niet doen, uitleggen dat er belangrijker zaken aan de orde zijn.

Ik ben benieuwd hoe de vlag erbij hangt na 21 maart. Welke partij de grootste gaat worden in Leidschendam-Voorburg en welke richting wij dan uitgaan? Het zal naar mijn mening wederom gaan tussen de GBLV en de VVD.  Word  de GBLV weer de grootse partij en gaat het weer de huidige coalitie worden die de komende jaren weer het beleid gaat voeren in Leidschendam-Voorburg of trekt de VVD deze keer aan het langste eind en gaan zij met de CDA  proberen om een meerderheid te krijgen , ik ben zeer benieuwd.

“Gaat Gemeentebelangen samen met de inwoners Leidschendam-Voorburg maken “ of gaat de VVD het “gewoon – doen”

Want een coalitie met zowel de VVD als de Gemeentebelangen zal er waarschijnlijk niet inzitten, daarvoor is er teveel gebeurd de laatste jaren ben ik bang. alhoewel het in mijn beleving best wel weer eens goed zou zijn. En als de inwoners gesproken, hebben hoop ik van harte dat ze serieus genomen worden door de politiek.

22 maart weten we meer.

Cock van Rijn is ondernemer in het Damcentrum.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!