.In de nacht van 6 op 7 februari is de geliefde collega en docent Nederlands van het Veurs Lyceum Jan Versleijen op 66-jarige leeftijd overleden. De schooldirectie meldt hierover het volgende. ,,Jan was sinds 1999 verbonden aan het Veurs Lyceum: toegewijd docent Nederlands, betrokken coördinator van de brugklassen, deskundig lid van de schoolleiding en een ontzettend fijn mens. Al die jaren heeft hij zich met veel toewijding en met een groot hart voor het onderwijs ingezet voor onze leerlingen en de school”.

Na zijn pensionering -afgelopen zomer-  gaf Jan sinds oktober dit schooljaar weer 1 klas les: 4 mavo. Dit deed hij met een groot hart en enthousiasme voor de leerlingen. Jan is kort geleden ziek geworden.  Hij wilde deze klas doen tot aan het eind examen, helaas is dit niet gelukt. De leerlingen en ouders van zijn klas zijn geïnformeerd.

Komende dinsdag is het Veurs Lyceum gesloten in verband met de uitvaart.

Bovenstaande in memoriam staat op de website van het Veurs Lyceum.

Een onderwijsmens in hart en nieren
‘Kumbalaja kumbalaja VEURS LY-CE-UM!’ Vol enthousiasme zweept Jan de nieuwe brugklassers van de lichting 2010 op. ‘En nu jullie!’, roept hij vol overgave. Een oorverdovende stilte uit de zaal volgt…
We hebben hem hier nog lang mee geplaagd, maar Jan liet zich niet uit het veld slaan. Want het typeert hem. Vol vuur voor het onderwijs. Keihard gaan voor de kinderen die hij aanmoedigde het mooiste van hun leven te maken dat ze konden. Het adagium van waaruit Jan heeft geleefd en gewerkt is dat van een onderwijsmens: alles voor de leerlingen.
Jan was een grote persoonlijkheid in een bescheiden verpakking. Geen polonaise, niet in de schijnwerpers. Maar hij wás er. Als een vader voor leerlingen voor wie hij de regels ruim interpreteerde als dat hun ontwikkeling ten goede kwam. Vele leerlingen koesteren warme herinnering aan de scherpe docent die hen met zijn soms onorthodoxe lesmethoden verder bracht dan zij zelf voor mogelijk hielden. Hij was er, als een vertrouwenspersoon voor menig collega. In iedere rol die hij bekleedde op school, en dat waren er vele, bleek hij een belangrijke steun. Hij was er, als bron van humor en positiviteit voor iedereen om hem heen. Vol energie vertelde hij van kampeertrips in Zuid-Europa. Lange tijd sloot hij op vrijdag met collega’s de week af met een wedstrijdje zaalvoetbal, waarbij de evaluatie na afloop een goed begin van het weekeinde was.
Jan is sinds 1974 in het onderwijs werkzaam geweest. Aanvankelijk als onderwijzer en directeur in het basisonderwijs en vanaf 1999 bij ons op school. Op het Veurs Lyceum is hij actief geweest als docent Nederlands, als brugklascoördinator en als afdelingsmanager van de mavo.
Jan is in de nacht van 6 op 7 februari 2018 overleden. Hij is 66 jaar geworden. Wij zullen hem vreselijk missen

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!