Onlangs was de aftrap voor het Leidschendamse carnaval in de kantine van voetbalvereniging RKAVV. Zaterdag was er een middag voor de ouderen georganiseerd , een gezellige bingo en zang van de vrolijke noten een zanggroep die een soort karaoke deed en aangezien ik ook al de 60 gepasseerd ben was ik ook welkom. En wat hebben wij gelachen. Maar de zondag daarna blijft voor mij het hoogtepunt van het carnaval , de middag voor de gehandicapten,wat een rotwoord is dat eigenlijk,  ik noem het liever de mensen met een verstandelijke beperking.

Een enorm respect heb ik vooral voor de begeleiders van deze mensen. Ik heb een tijdje staan praten met een begeleidster en dan kom je er eigenlijk pas achter wat deze mensen motiveert om dit te doen. Deze persoon had jaren in de verpleging gezeten maar heeft na enkele jaren ervoor gekozen om voor deze mensen te gaan zorgen. Enorm veel dankbaarheid krijgt ze er van deze mensen voor terug. Niets was haar teveel deze middag terwijl ze met zeker 8 personen was . Na afloop zag ik haar met de hele groep staan wachten bij de tram, toch gauw een kleine kilometer lopen vanaf RKAVV.

Na deze middag besefte ik ook weer dat dit ook voor mij ook het mooiste evenement was in de periode dat ik prins carnaval was , in 2006/2007 , alweer 12 jaar geleden

Diep respect heb ik ook gekregen voor Percy van Tienhooven. Percy is 34 jaar oud , blogger en vlogger en een prachtig mens. Percy heeft echter sinds zijn geboorte al een byzondere ziekte waardoor hij niet zwaarder wordt dan zo’n 30/35 kilo. Hij heeft hele dunne armen en benen en is graatje mager. Heeft een corset gedragen om scheef groeien tegen te gaan, groeihormonen geslikt en lag op zijn 16 de op de I.C. met een gat in zijn keel en een longinhoud van slechts 10%.

In die tijd zag het er naar uit dat Percy niet oud zou worden , zo zwak was hij maar hij heeft gevochten als een leeuw en zei ik heb niet voor niets dit alles ondergaan om hierna toch nog te sterven, dat liet hij niet gebeuren en hij is er met een enorme wilskracht doorheen gekomen, met ups en downs. Door zijn enorme positieve instelling vecht hij zich overal doorheen, geeft nu zelfs lezingen en heeft een enorme zelfspot, een van de mooiste eigenschappen die een mens kan hebben. Begin van het jaar lag hij weer op de intensive care met een hele zware griep, voor hem is dat meteen weer een gevecht van leven en dood, maar hij is er weer redelijk bij de mensen.

Wilt u eens wat meer van Percy weten , bekijk dan eens op Youtube zijn filmpje : Percy van Tienhooven : Hoe buiten de boot je leven kan redden. Geweldig  https://www.youtube.com/watch?v=I6VdhnVNazA

Mijn  derde Held : Dat is natuurlijk Louise , mijn power vrouw maar daar heb ik al eerder over geschreven. Ook zo’n vechter en ook enorm positief en een voorbeeld voor velen.

Heb ik wel eens een dag dat ik een beetje medelijden met mezelf heb, dan denk ik aan een van deze helden en zeg ik tegen mezelf  “stel je niet zo aan” als er mensen mogen klagen dan zijn zij het wel maar juist zij doen het niet.

Komend weekend gaan we met het hele gezin even los met carnaval , de gebroeders Ko hebben tenslotte niet voor niets de carnavalskraker “de dochter”s” van de Groenteman geschreven , dat wordt natuurlijk de knaller komend weekend

https://www.youtube.com/watch?v=7ChPoBm6gJ4

“ALAAF”

Cock van Rijn is ondernemer in het Damcentrum.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!