Politie Leidschendam-Voorburg heeft de hulp van alle inwoners nodig. Niet alleen uit onze gemeente, maar ook van omliggende gemeenten. Er is namelijk nog steeds een aantal oplichters actief die het op ouderen hebben gemunt. Zij treden woningen binnen door middel van allerlei babbeltrucs.

,,Afgelopen week zijn er weer twee diefstallen door middel van een babbeltruc geweest”, meldt een politiewoordvoerder. ,,Deze laffe daders kiezen vrijwel alleen bejaarde slachtoffers uit. Zo was er een hoogbejaarde vrouw uit Voorburg die ook nog eens slechtziend is. Ze werd uitgerekende op haar trouwdag (haar man is 34 jaar geleden overleden) slachtoffer van zo’n laffe daad. Als politie doen we er alles aan om de daders te pakken. We vragen u als inwoners van de gemeente extra te letten op uw kwetsbare buurtbewoners. Bel bij verdachte situaties direct 112 en geef een goed signalement en eventueel kenteken door. Alvast bedankt voor uw medewerking (!)”.

Ook de kinderen van de ouderen worden verzocht alert te zijn. Deel daarom massaal dit bericht. Het zal je vader, moeder, opa of oma maar zijn die slachtoffer wordt van zo’n misdrijf.

Foto VD. Ook op de Rozenboomlaan houdt de politie de straten nauwlettend in de gaten.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!