Er moet iets gaan gebeuren met het noodlijdende winkelcentrum In De Bogaard in Rijswijk om op een goede manier de concurrentie aan te kunnen met winkelcentrum Leidsenhage waar momenteel een miljoenenimpuls plaatsvindt. De eigenaar van het complex in Leidschendam, Unibail Rodamco, steekt de komende jaren miljoenen in het verouderde winkelcentrum.  Veel winkelcentra uit omliggende gemeenten vreesden hierdoor voor hun voortbestaan.

De Bogaard is hiervan een aansprekend voorbeeld. Vanuit Rijswijk komt vandaag het opvallende nieuws dat de ‘aanval’ op omliggende winkelcentra zoals bijvoorbeeld Leidsenhage gaat worden geopend.

De eerste stap is dat er ambitieuze plannen bekend zijn geworden dat het voormalige HBG-kantoor wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komen ruim 500 woningen. Dit is een symbolische start van een grote metamorfose rond winkelcentrum De Bogaard, dat hard toe is aan een nieuwe impuls.

Er zullen met name huur- en koopwoningen moeten komen voor de starters, jongeren en de zogenaamde kleine huishoudens, bijvoorbeeld voor alleenstaanden. Het HBG-kantoor is niet alleen in beeld voor woningbouw, ook het voormalig belastingkantoor in de buurt van De Bogaard zou zich in de belangstelling van projectontwikkelaars mogen verheugen.

De gemeenteraad moet zich nog buigen over deze ambitieuze plannen rond De Bogaard. De wethouders Rene van Hemert en Ronald van der Meij hebben echter al signalen afgegeven dat ze enthousiast zijn over de plannen.

foto: Het complex van het HBG-kantoor leent zich voor woningen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!