De dit seizoen nieuw aangestelde hockeycoach van Cartouche, Niels Heck, is tevreden over het verloop van de competitie tot dusver. Zijn team speelt nu zaalcompetitie en start begin maart weer op het veld.

Door Nico Mos

“Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel positief ben over hoe het nu gaat”, reageerde Niels Heck. “Aanvankelijk werden door iedereen binnen de club de wenkbrauwen opgetrokken toen het begeleidingsteam de doelstelling naar buiten bracht, namelijk dat de Dames 1 hoge ogen zou gaan gooien in de strijd om promotie. Inmiddels is de vertwijfeling omgeslagen in positivisme. Wij gaan in de tweede seizoenshelft echt de kroon op het werk zetten”.

,,Ik ben vooral trots op deze jonge meiden, want het is een jong team,” vervolgt Heck. ,, Door keihard te trainen, hebben we bewerkstelligd dat wij nu op de derde plaats staan met slechts één punt achterstand op de beide koplopers Ring Pass Delft en Leiden. Onze grootste winst is dat wij heerlijk vanuit de underdog kunnen spelen, want niemand hield vooraf rekening met ons, omdat we ons vorig seizoen ternauwernood konden handhaven”.

Zaalhockey

Kun je ook aangeven wat het verschil is met het veldhockey en zijn alle dames van de partij?

“De vrouwen zijn allemaal van de partij, maar ik moet steeds een aantal vrijaf geven, want je speelt met maar vijf speelsters in de zaal. In de zaal ligt als het ware jouw kwaliteiten als hockeyspeelster onder een vergrootglas. Fouten worden in de zaal nog sneller afgestraft. Uiteindelijk, en daar gaat het toch om, worden de dames er op het veld beter van”, aldus de gedreven coach van Cartouche, die zondag in zaal won van Ring Pass (4-1), maar verloor van HGC (5-2).

Foto Nico Mos: Niels Heck staat bekend als een gedreven coach

 

Reageer op dit artikel