Een onvoorstelbaar en tegelijk ook droevig bericht: een dakloze was zo hongerig vandaag dat hij in het Haagse Bos een blauwe reiger heeft geroosterd en opgegeten. Gealarmeerd door wandelaars trof de politie van Den Haag de man nog aan bij zijn vuurtje. Het bleek te gaan om een uit Rusland afkomstige dakloze.

“Iets na de middag werden wij door de meldkamer naar het Haagse Bos gestuurd. Meerdere wandelaars hadden de politie gebeld over een open vuurtje in het bos. Dat is natuurlijk niet toegestaan en ondanks de sneeuw is er een behoorlijk risico dat zoiets uit de hand loopt. In het bos troffen wij een uit Rusland afkomstige dakloze man aan bij een klein vuurtje. Bij het vuur vonden we tot onze verbazing de resten van wat een blauwe reiger bleek te zijn. De man had de reiger geslacht, bereid en opgegeten. Hij vertelde dat hij de vogel dood had gevonden in het bos,” schrijft de politie op Facebook.

De Wet Natuurbescherming stelt het bezit van beschermde diersoorten zoals de blauwe reiger strafbaar. “Omdat wij niet konden vaststellen of de man de reiger dood heeft gevonden of hem zelf heeft gedood, wordt hij hiervoor niet vervolgd.”

De man is wel aangehouden voor het stoken van vuur en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

(foto: Politie Den Haag)

 Bron: Dagblad070.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!