De kandidatenlijst van D66 voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart is vastgesteld. Dat huidig wethouder Lia de Ridder de lijst zal aanvoeren is sinds oktober jl. reeds bekend. Ook de volgorde van de overige kandidaten is na een zorgvuldig en democratisch proces tot stand gekomen, door middel van stemming onder de leden. Dit meldt D66 in een eigen verklaring. Dat heeft geresulteerd in een aantal nieuwe kandidaten die tevens een verjonging van de lijst tot gevolg heeft. De top-10 van de lijst is als volgt samengesteld:

  1. Lia de Ridder
  2. Charlotte Bos
  3. Jacco van Maldegem
  4. Mahjoub Mathlouti
  5. Peter van Dolen
  6. Minke van Velzen
  7. Wouter Jorissen
  8. Tomas de Jager
  9. Wibo Schepel
  10. Arnoud Breedijk

De kandidaten Arnoud Breedijk, Peter van Dolen en Tomas de Jager maken momenteel reeds deel uit van de Raad. De overige kandidaten zullen daarin afhankelijk van het uiteindelijke verkiezingsresultaat voor het eerst toetreden.

Ook een aantal lijstduwers maakt deel uit van de verkiezingslijst, zoals de huidige fractievoorzitter Stefan van de Griendt.

D66 heeft zich de afgelopen jaren in zowel het college als in de Raad stevig ingezet voor een evenwichtig beleid en het welzijn van de mensen in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg en gaat daar na de verkiezingen graag mee door. De kandidaten zullen zich dus ook de komende maanden  vol vertrouwen en enthousiasme gaan richten op de kiezers in onze gemeente.

Lijsttrekker Lia de Ridder: “Het is een mooie lijst geworden. Een mix van ervaren en jonge mensen die zeer gemotiveerd zijn om de Raad in te gaan.”

Ook voorzitter Frans Bothof kijkt uit naar de toekomst: “Na de verkiezingen verwachten we in de Raad te komen met een veelbelovend en bijna geheel nieuw team, waarin ook veel jonge mensen. Daar heb ik heel veel vertrouwen in. We hebben een goede balans gevonden in ervaring, leeftijd, achtergrond, kennis, competenties en ambities. Dit team is naast de som van individuele kwaliteiten, namelijk gewoon vooral de beste som. Divers, met allemaal bevlogen mensen. We hebben het voordeel dat we de laatste jaren als partij en als afdeling behoorlijk gegroeid zijn. Mede daardoor kan D66 inmiddels putten uit een rijke bron aan potentiele kandidaat-raadsleden.”

De volledige kandidatenlijst bestaat uit 25 personen en is terug te vinden op de website www.leidschendamvoorburg.d66.nl.

Op de foto van D66 staan van links naar rechts: Wouter Jorissen, Arnoud Breedijk, Peter van Dolen, Charlotte Bos, Jacco van Maldegem, Minke van Velzen, Tomas de Jager en Mahjoub Mathlouti.

Reageer op dit artikel