Onlangs heeft D66 Leidschendam-Voorburg een aantal organisaties in het zonnetje gezet. De aanleiding is de 50ste verjaardag van D66. “Wie jarig is trakteert”, aldus voorzitter Frans Bothof. “Wij hebben onze leden gevraagd wie of welke organisaties die in onze gemeente actief zijn een traktatie verdienen. We hadden aanvankelijk vijf verjaardagstaarten besteld, maar dit werden er uiteindelijk zeven. Onze leden hebben gekozen uit organisaties die echt passen bij de waarden van D66, zoals: een inclusieve samenleving, duurzaamheid, samenwerking, het belonen van prestatie en delen van de welvaart.

De drie eerste taarten zijn afgelopen week uitgereikt aan Jean-Luc Bariswyl van het Mövenpick Hotel Voorburg, de vrijwilligers van Stadstuin Rusthout en van de Wereldwinkels van Leidschendam en Voorburg.

Jean-Luc is al jaren actief voor het platform Onderwijs, Economie en Arbeidsmarkt. D66 Raadslid Arnoud Breedijk: “In dit platform zijn er denkers en doeners en Jean-Luc is eigenlijk beide. Hij heeft aan de wieg gestaan van de website eropuitinlv.nl: voor onze gemeente heel belangrijk. Daarnaast heeft hij zeer actief bijgedragen aan diverse trainingsprogramma’s voor o.a. de leerlingen van het ID-College. Hij heeft veel van zijn kennis en ervaring, ook op het gebied van hospitality, gedeeld.’ Jean-Luc: “De aansluiting tussen scholing en arbeidsmarkt kan veel beter. Ik hoop een bijdrage te leveren door de weg naar de arbeidsmarkt voor jongeren veel soepeler te maken.”

Liesbeth Starrenburg, voorzitter van Stadstuin Rusthout was de tweede gelukkige. Er werken bij Rusthout, dat inmiddels in de huidige vorm alweer 4 jaar bestaat, meer dan 40 vrijwilligers. Het hele jaar door genieten bezoekers van de dieren, planten en omgeving. De stadstuin brengt mensen bij elkaar, laat kinderen en volwassen laagdrempelig genieten van de dieren en van de natuur en zorgt dat een grote groep vrijwilligers een prachtige, zinvolle, bijdrage kan leveren aan onze samenleving.

Ook veel vrijwilligers vinden we bij de De Wereldwinkel van Leidschendam-Voorburg. Secretaris Marion Rusman en een aantal vrijwilligers, ontvingen in het net betrokken – tijdelijke – winkelpand in het oude V&D pand een taart van raadslid Commerijn Plomp. Commerijn: “Bij de wereldwinkel zie je heel veel van ons gedachtengoed samenkomen: het belang van samenwerken over grenzen heen, mensen helpen economisch zelfstandig te worden, en het delen van onze welvaart. De 60 (!) vrijwilligers van de wereldwinkel werken hier elke dag aan, dus zij verdienen zeker een taart!”

De komende weken zal D66 nog 4 taarten uitdelen en hoopt daarmee het belang van deze organisaties voor onze samenleving in beeld te brengen.

foto PR. De Wereldwinkel (links: Commerijn Plomp, dame meest rechts: Marion Rusman)