Er is binnen de PvdA commotie ontstaan rondom de populaire Marjan van Giezen, die in de afgelopen vier als boegbeeld van de partij is uitgegroeid. ,,Gisteren heb ik aangekondigd mij terug te trekken als kandidaat voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018”, meldt Marjan van Giezen. ,, Diverse van u hebben mij om een reactie gevraagd naar aanleiding van een berichtje vanochtend in de media. Dit bericht is niet door mij  naar buiten gebracht. Ik hecht eraan  u mijn reactie ook mee te geven. Donderdagavond heeft de PvdA haar lijst voor de GR-verkiezingen vastgesteld. Allereerst felicitaties aan de kandidaten. Ik wens de PvdA een hele goede gemeenteraadsverkiezing toe en ik hoop dat we tenminste de huidige 3 zetels kunnen behouden. Met nieuwe jonge mensen op de lijst biedt de PvdA de kiezer veel nieuwe energie”.

,,Helaas heb ik mezelf moeten terugtrekken van de kandidatenlijst van de PvdA”, vervolgt Marjan van Giezen. ,, De kandidaatstellingscommissie wilde kiezen voor vernieuwing. Daarmee kwam ik met 12 jaar Raad op een onverkiesbare plek terecht. Voor mij niet goed te plaatsen, omdat er kandidaten op de lijst staan die langer politiek actief zijn. Maar ik respecteer de keuze van de afdeling. Alhoewel ik met zekerheid durf te zeggen dat niemand mij ooit een gebrek aan energie heeft kunnen verwijten”.

Van Giezen: ,,Belangrijkste reden voor mij om me helemaal terug te trekken is het feit dat de kandidaatstellingsprocedure niet transparant is verlopen. Ik ben altijd open en transparant geweest en wil dat kunnen blijven. Vandaar mijn besluit me terug te trekken van de lijst”.

,,Vanzelfsprekend zal ik tot aan de verkiezingen mij meer dan volledig blijven inzetten voor deze mooie gemeente en vooral voor haar inwoners En overigens ook daarna, maar dan niet meer vanuit de Raad. Als ik de volgende Raad iets mag meegeven, dan is het wel dat onze inwoners het verdienen dat Raadsleden niet alleen in de Raad, maar juist buiten de Raadszaal zichtbaar zijn en aanspreekbaar zijn voor onze inwoners. Alleen samen komen we verder”.

Reageer op dit artikel