Op de facebookpagina van het Voorburgs Dagblad hebben winkeliers en andere betrokkenen duidelijk laten blijken het niet eens te zijn met een afsluiting van de Van Schagenstraat.  Dit blijkt uit enkele onderstaande voorbeelden. ,,Natuurlijk niet afsluiten,” zei Fred van Hoorn. ,, Dit is een mooie doorstroom en de parkeergelegenheid is hard nodig. Zeker ook voor de bezoekers van Hoogvliet. De doorstroom is er enorm hoog. In de Raadhuisstraat is bijna nooit plek. Misschien de Herenstraat maar weer open voor verkeer?”

Elly Spies-Bos:  ,,Dan nog die idiote gedachte om de Van Schagenstraat af te sluiten voor auto’s, hoe is het mogelijk hoe kom je op zo’n idee, hoe fijn is het niet om daar even je auto te parkeren om of naar Hoogvliet of bij een van de winkeliers even naar binnen te gaan, hoezo Gemeente maken jullie nu Historisch Centrum kapot en hoe ondemocratisch is het om de medewinkeliers niet mee te laten beslissen? Zo te merken zijn er maar weinig winkeliers die blij zijn met deze veranderingen en ik denk ook het winkelend publiek niet gelukkkig zal zijn met deze beslissing van de gemeente.”

,,Al 30 jaar zit ik op hoek Herenstraat/ Van Schagestraat met mijn kledingzaak. Belachelijk om de straat af te sluiten,” vindt Jacqueline Kemperman.  ,,De Van Schagestraat is na jaren leegstand eindelijk opgevuld met leuke winkels en vooral op zaterdag weer lekker druk.
Houden zo, afzender kledingzaak Miss-Tique

,,Wat een belachelijk idee dit weer,” aldus Angelique Spies, die zich ook uitlaat over de naamsverandering in Huygenskwartier.  ,,Nogmaals richten, op wat echt nodig is. Dit kost onnodig geld wat niets op gaat leveren. Fijn ook. Heb net mijn nieuwe prijslijsten waarop staat dat ik gevestigd ben in Historisch Voorburg! Now way dat ik dat nu weer ga aanpassen. Wie weet verandert het over een half jaar weer in een andere naam?”

Patrick van Kuijen, voorzitter van het Ondernemersfonds van het winkelgebied, is verrast door alle commotie. ,,Nogmaals, het gaat er om dat het Verkeers- Vervoersplan er goed op wordt nagelezen. Heeft de VVD vragen aan het College gesteld? Dan ben ik heel benieuwd.’’

foto VD: Ook vanochtend reden er veel auto’s door de Van Schagenstraat. Oppassen geblazen dus, aan de andere kant komen veel winkels zo wel in beeld bij de automobilisten, waarvan een aantal kennelijk even snel boodschappen wil doen.

Reageer op dit artikel