Morgenavond zal de komst van 200 asielzoekers naar Schakenbosch tijdens de commissievergadering Algemene Zaken aan de orde komen. De vergadering begint om 19.30 uur in Huize Swanesteyn. Er is voorafgaande aan deze vergadering kritiek op burgemeester Hans van der Sluijs, die volgens raadsleden en inwoners geen neutrale houding heeft aangenomen en zijn mond voorbij heeft gepraat. Ook zijn er problemen ontstaan over de communicatie door de gemeente. Inwoners moesten het besluit van de COA eerst uit de media lezen, alvorens ze door wethouder Floor Kist werden ingelicht.

De VVD en coalitiepartij Gemeentebelangen zijn tegen de komst van asielzoekers. De andere fracties zijn voor, waardoor het voorstel van wethouders Kist met een hele kleine meerderheid werd aangenomen. Omwonenden, tientallen inwoners en ondernemers gaan een procedure bij de Raad van State aanspannen zodra de gemeente bekend maakt welke vergunningen er nodig zijn.

foto VD: Tijdens de voorgaande commissievergaderingen over de komst van een AZC op Schakenbosch zat het op de publieke tribune zo vol dat er extra stoelen moesten komen.

Reageer op dit artikel