Tijdens de raadsvergadering was gisteravond Jaap Smit, Commissaris van de Koning, aanwezig om met de raadsleden te praten over het profiel van een nieuwe burgemeester voor Leidschendam-Voorburg. Hij gaf dan ook een boodschap mee. ,,In dit profiel valt een aantal dingen op,” zei Smit. ,,In positieve zin is dit profiel een eerlijk verhaal. Er staan geen overdreven of wervende dingen in. Ik lees ook ambitie op een nuchtere manier. Hiermee trek je de beste mensen aan.”

Diverse raadsleden gaven aan dat het ‘verbinden’ een belangrijk aspect is. ,,Hier hebben we lang over gesproken,” aldus Jeroen van Rossum (GroenLinks).  ,,De tijdsgeest heeft er grote invloed op. We hebben een stevig jaar gehad. Dan spreek ik ook namens mezelf. We hopen dat de nieuwe burgemeester Leidschendam-Voorburg niet als een opstap ziet en zich minimaal voor zes jaar aan deze gemeente verbindt.”

,,Jullie zoeken een verbinder, maar dat begint bij jezelf,” reageerde Smit. ,,Wat moet dan worden verbonden? Waarom legt u dat bij een ander neer? Begin bij uzelf. Ondanks verschillende partijen is er een collectieve verantwoordelijkheid. Er dient vertrouwen met elkaar te zijn om conflicten tot een goed einde te brengen.”

foto VD: Burgemeester Hans van der Sluijs (rechts) stelt Jaap Smit aan Marjan van der Giezen (PvdA) voor.

 

Reageer op dit artikel