Voorburgs Dagblad | Forum Hadriani zet haar deuren wagenwijd open

Forum Hadriani zet haar deuren wagenwijd open

mainImage
Forum Hadriani zet haar deuren wagenwijd open

Eindelijk is het dan toch écht voorjaar, veel voortuintjes zijn er helemaal klaar voor. De grote schoonmaak is begonnen en de ramen en deuren staan weer open. Zo gaan we de deuren ook openzetten bij Forum Hadriani, dan bedoel ik niet de grote schoonmaak maar het open huis.

Zaterdag 14 april a.s. worden alle kinderen uitgenodigd van een aantal basisscholen die door Forum Hadriani zijn bezocht. Alle geïnteresseerde kinderen zijn welkom om een blaasinstrument óf een slagwerkinstrument te bespelen.

Donderdag 12 april geeft de drumfanfare volwassenen de kans, die al een instrument bespelen, een repetitie mee te maken. Ik heb er eerder al over geschreven maar nu is dé kans om sfeer te proeven en een ervaring rijker te worden met ons muzikale geweld.

Ik spreek geregeld mensen die in een bv. symfonie spelen. Het is altijd leuk om elkaars ondervinding te delen of bij elkaar in de keuken te kijken. Maar als ze dan bij ‘ons’ zijn geweest en hebben meegespeeld is de reactie vaak, “tsjonge, vandaag heb ik écht geblazen”. In een orkest met strijkers hebben zij zoveel rust, zij tellen zich het ongans om op tijd in te zetten, dat zij makkelijk in die tussentijd thuis de voorkamer kunnen schilderen.

Als vereniging moet je altijd blijven knokken om je ledenbestand op peil te houden, daar heeft iedere club mee te maken. Dan moet het ook nog interessant zijn om lid te worden. Ik denk dat de oudste muziekvereniging uit onze regio daar behoorlijk in slaagt omdat wij eind van het jaar met een nieuwe show gaan starten en de potentiele nieuwe mede muzikanten a.s. donderdag getuige mogen zijn van de eerste 2 delen van deze performance, speciaal op maat geschreven door Rob Balfoort, voor de kenners een bekende uit het circuit. Onze dirigent tikte af nadat we de eerste nootjes speelde en zei, “kip-pe-vel!

De kleintjes krijgen de kans om in korte tijd nootjes te leren lezen en samen een stukje muziek in te studeren. Na 7 weken krijgen de ouders/verzorgers een heus concert van hun kroost. Dit zal ondersteund worden door de Foriaantjes, u weet wel, het jeugdorkest. Succesverzekerd!

Bij de open repetitie van de ‘grote jongens’, is het altijd erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die hele andere culturen gewend zijn. Wat altijd zo opmerkelijk is, is dat er mensen op af komen en enthousiast zijn geraakt van de leuke sfeer in het orkest, maar nog nooit van Forum Hadriani hebben gehoord. Terwijl ‘we’ op 1 mei a.s. jarig zijn, dan hopen ‘we’ 122 jaar te worden.

Ik zal een stoel extra neerzetten en hou een plaatsje voor u vrij.

 


Foto: Digitaal Dagblad