De enorme blunder van ADO-doelman Indy Groothuizen

mainImage
De enorme blunder van ADO-doelman Indy Groothuizen

De enorme blunder van Indy Groothuizen die gisteren de 3-0 nederlaag voor ADO bij FC Utrecht inluidde, bezorgde mij onverwachts nog een vermakelijke en bijna drukke zondagmiddag. Om te beginnen. De reactie over de beginnersfout op mijn prive Facebook-pagina luidde als volgt:

,,Even m'n ADO-hart laten spreken. Ik werd even helemaal opgewonden. Maar dan in negatieve zin. Wat een enorme blunder van die Indy Groothuizen tegen FC Utrecht. Het is klaar. Al weken is hij een onzekere factor in de achterhoede van ADO. Dit kan zo echt niet langer. Zo'n jongen moet je ook tegen zichzelf beschermen. Ook een nederlaag voor de keeperstrainer van ADO, maar dat terzijde. Met zo'n keeper kan ADO kan zich opmaken voor degradatievoetbal. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. De weg ligt vrij voor Robert Zwinkels’’.

Deze reactie was voor ADO’s persvoorlichter Ronald van der Geer aanleiding om tijdens de wedstrijd een reactie op mijn Facebook-pagina te plaatsen die als volgt luidde: ,,Bart, natuurlijk ongelukkige actie maar ik mis toch wel enige weinig nuance in jouw reactie. En dat voor een “journalist”.

Daar kwam prompt ook nog een reactie overheen van ADO’s account-manager Jesper van den Bosch die iedereen er op wilde attenderen dat ik ook sponsor ben’’.

(Ik heb 1 betaalde stoel, dat terzijde).

,,Ach, wat grappig’’, was mijn eerste gedachte. ,,Ik ben kennelijk zo interessant dat mensen uit de staf van ADO op mijn prive-mening reageren tijdens een belangrijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ik heb verder niet op deze reactie gereageerd.

Een aantal Facebook-volgers dacht hier echter anders over. Er kwamen diverse reacties binnen op Van der Geer, die daar vervolgens weer op reageerde. De persvoorlichter maakt een (basis)denkfout, want het eerste wat een voorlichter leert is om vooral niet te reageren op een privé- Facebook-pagina. (En dat tijdens een wedstrijd). Hij werd er door Pim Gunzel, nota bene vanuit het Spaanse Xabia vlakbij Denia, op geattendeerd of hij de wedstrijd nog wel volgde.

,,Let je trouwens wel een beetje op?’’, schreef Pim tot slot in zijn uitvoerige betoog die nog op mijn Facebook-pagina is te lezen. ,,Want terwijl jij zo druk zit te typen op Facebook is het al wel weer 2-0 voor Utrecht. Sorry. 3-0. Je zit toch niet stiekem op Tinder ofzo, hè? Wat schuift jouw baantje eigenlijk? Ik denk dat ik het op 2000 kilometer afstand beter doe dan jij....’’.

Dit was één van de tientallen reacties van mensen die vonden dat ik het eigenlijk allemaal nog te netjes had verwoord.  Ook Jesper van den Bosch kwam even aan de beurt. Nota bene een accountmanager die het moet hebben van zijn zakelijke contacten in ondernemend Den Haag.Hoe onhandig kan dit allemaal zijn.

Indy Groothuizen had dus zijn zoveelste leermoment, maar kennelijk ook een aantal mensen die bij ADO fulltime in dienst zijn. Laten we met z’n allen terug gaan naar bladzijde 1. Groothuizen heeft simpelweg het niveau (nog) niet. Zijn Ajax-verleden en verhalen in VI dat hij uit een Dolly Dots nest komt, hebben er allemaal niets mee te maken. Hij moet gewoon die ballen tegen houden. In het belang van ADO, dat altijd voorop dient te staan, moet er voor worden opgepast dat de club volgend seizoen niet in de Keuken Kampioen Divisie gaat uitkomen. Groothuizen kan het beste nu ‘gewoon’ even op de bank plaatsnemen. Deze keuze is aan de trainer.  Het is topsport en geen amateurgebeuren. Of toch wel? Ik wens iedereen bij ADO deze week veel rust en wijsheid toe.

Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad