Het College steekt zaterdagochtend de handen uit de mouwen. Dit doen de bestuurders tijdens NLdoet bij Buitengoed de Dorrepaal in Leidschendam. Samen met andere vrijwilligers verven zij onder andere tuinbanken. Zo is alles, na dit weekend, klaar voor de lente. Buitengoed Dorrelpaal is een locatie van Middin. Mensen met een verstandelijke beperking leren hier het vak van bijvoorbeeld een hovenier, dierenverzorger en horecamedewerker. Zo kunnen ze hierna zo goed mogelijk deelnemen aan de maatschappij.

In Leidschendam-Voorburg is ruim 25% van de inwoners actief als vrijwilliger bij verenigingen, culturele instellingen, scholen etc. Het vrijwilligerspunt brengt vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact. Meer informatie: www.vrijwilligerspunt.nl

 

Wat kunt u doen?

In totaal zijn er 30 klussen verdeeld over 23 maatschappelijke organisaties en verenigingen zoals de scouting, maneges, tuinen, wijkverenigingen, woonzorgcentra en scholen. Tot op heden  hebben zich 318 vrijwilligers gemeld; zowel individueel als in groepsverband.  In totaal worden 400 vrijwilligers gevraagd. Ook de handen uit de mouwen steken?

Kijk ook op www.nldoet.nl waar extra handen nodig zijn.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Foto VD. De wethouders Bianca Bremer (Gemeentebelangen) en Nadine Stemerdink (PvdA) zijn zaterdag als vrijwilliger actief. 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!