De bekende Leidschendamse chefkok Rene Vader maakt tijdens deze dagen overuren. Hij heeft bij tiental families in de gemeente een kerstmenu afgeleverd. ,,Het waren topdagen,” zegt Vader. ,,Het blijft dan ook een mooie periode om aan het werk te zijn. Ik werd gisteravond nog door mijn zoon verrast. Hij had voor de hele familie een kerstdiner gemaakt. Aangezien hij ook graag het vak in wil, mocht ik hem beoordelen. Ondanks de iets te harde worteltjes gaf ik een dikke acht.”

Dit laatste gold ook voor het kerstmenu bij de familie Bakker aan de Voorburgse Noordenburglaan waarvoor Rene Vader de juiste combinaties van wild serveerde en het menu afsloot met een uitvoerig dessert. ,,Zo’n menu blijft mijn specialiteit,” zei de 52-jarige Leidschendammer, die al meer dan dertig jaar in het vak zit. ,,Daarbij kom ik graag bij de mensen thuis, want je hebt dan echt eer van je werk.”

foto Anouk Bakker/ VD: De familie ontving chefkok Rene Vader (links) met open armen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!