Welzijnsorganisatie Woej moet bij elkaar worden gehouden. Dat concludeert de CDA-fractie uit Leidschendam-Voorburg na signalen van personeel en vrijwilligers van Woej. De nieuwe interimdirecteur, een klein jaar geleden aangesteld door wethouder Kist, lijkt aan het saneren geslagen. CDA-raadslid Paardekooper: “Woej is geen beursgenoteerd bedrijf, maar een welzijnsorganisatie met een lange staat van dienst. Honderden vrijwilligers doen waardevol werk in onze gemeente. Er zullen altijd zaken beter kunnen, maar Woej saneren is nooit de bedoeling geweest. Helaas lijkt het daar nu wel sterk op.”

Eerder deze zomer stapten diverse buurtbemiddelaars op na een aanvaring met de interimdirecteur. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die onenigheden in de wijk trachten op te lossen. Andere personeelsleden kondigen hun vertrek aan of trekken extern aan de bel, omdat ze intern hun ei niet meer kwijt kunnen.

Het CDA wil weten of de wethouder de signalen herkent en zo ja: wat hij eraan gaat doen. Ook wil fractie weten of er een reorganisatie gaande is en of er medewerker tevredenheidsonderzoeken worden gehouden. Daarnaast wil de fractie weten of de raad van toezicht – net aangesteld dit jaar – nog intact is en wat zij doet aan deze situatie. CDA-commissielid Aart Kranenburg: ‘We willen in elk geval niet dat vrijwilligers, klanten en personeel de dupe worden van de onrust. We willen dat wethouder Kist daar een einde aan maakt. Laat Woej gewoon Woej zijn: een vertrouwd begrip bij velen.”

foto PR.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!