Het CDA heeft vragen gesteld over de mogelijkheid om EU-subsidie aan te vragen voor openbaar wifi in de gemeente. De beschikbaarheid van snel internet voor inwoners, bedrijven, instellingen en bezoekers van onze gemeente wordt volgens fractievoorzitter Juliette Bouw, steeds groter.

,,Daarbij is het van belang dat vast internet in onze gemeente goed op orde is”, aldus Bouw. ,, Dit jaar is een onderzoek gedaan naar de internetsnelheid op alle adressen in onze gemeente en er zal worden bekeken welke mogelijkheden er voor de gemeente zijn om verbeteringen door te voeren. Gezien het toekomstig belang van internet, onderzoekt de gemeente nu de mogelijkheid om een zo hoog mogelijk percentage gebruikers te krijgen dat de beschikking heeft over een verbinding van 100Mbps of meer. De uitkomsten en verbeteracties zullen rond het einde van dit jaar bekend zijn”.

Het College gaat ook de gratis openbare wifi-netwerken (wifi-hotspots) onderzoeken. Dan worden de locaties in beeld gebracht waar behoefte is aan gratis wifi. Het CDA wil dat hierbij onder andere wordt gedacht aan winkelcentra en ov-knooppunten. Er is nu nog geen beeld van de beschikbaarheid van bestaande gratis openbare wifi-netwerken in onze gemeente. Mocht het college op bepaalde locaties in willen zetten op gratis openbare wifi-netwerken en ter plaatse zijn er geen andere gratis wifi-netwerken, dan zal het college overwegen deze locaties aan te melden voor middelen uit het WiFi4EU-plan.

“Goed dat het college ons voorstel voor de EU-subsidie oppakt”, besluit Juliette Bouw.

foto PR. Ook de Julianabaan moet er gratis wifi zijn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!