De CDA-fractie organiseerde afgelopen maand een bewonersbijeenkomst in het wijkcentrum de Groene Loper te Voorburg. Directe aanleiding waren vragen die de fractie kreeg over de toegankelijkheid van de oude portiekwoningen uit de jaren vijftig in Voorburg-Noord.  De entree van deze woningen is zo smal gebouwd dat mensen moeite hebben om met hun fiets, rollator of kinderwagen in of uit de woning te komen. Ook zijn de woningen slecht bereikbaar voor minder validen. Het CDA ging met de bewoners in gesprek over mogelijke oplossingen.

CDA-gemeenteraadslid Hans Geurts: “ De toegankelijkheid van de portiekwoningen bleek inderdaad een probleem te zijn. Er kwam ook kritiek van de bewoners op de woningcorporatie naar voren, vooral over de slechte communicatie richting de huurders. Zij hebben het gevoel dat de woningcorporatie hen niet serieus neemt, door traag en afstandelijk te reageren en slecht aanspreekbaar te zijn. Brieven worden niet beantwoord en zijn in onbegrijpelijke taal geschreven. De woonwinkel van Vidomes bijvoorbeeld staat nu in Delft, terwijl bewonerscommissies worden opgeheven. Dit soort ervaringen geeft mensen het gevoel dat ze geen gehoor vinden. Ze worden daar moedeloos van.”

Vragen aan wethouder  

Geurts zegt geschrokken te zijn over deze klachten. Het CDA wil de komende periode de klachten van inwoners verder inventariseren en uitwerken en deze onder de aandacht brengen van corporaties en wethouder. “Ik ga hierover vragen stellen aan de verantwoordelijk wethouder Floor Kist, zeker nu de gemeente binnenkort aan de slag gaat met het maken van nieuwe prestatie–afspraken. Het CDA blijft zeker een vinger aan de pols houden en scherp toezien op de belangen van de huurders. We horen ook ongenoegen over de kwaliteit van het onderhoud van de woonomgeving van huurders. De gemeente heeft een grotere rol met de nieuwe Woningwet gekregen en de gemeente moet deze maatschappelijke taak serieus nemen”.

 

Reageer op dit artikel