Cartouche is als grootste sportvereniging met bijna 2000 leden in Leidschendam-Voorburg continu bezig met het neerzetten van sportieve prestaties van onze topteams als wel als de breedtesport teams. In het lopende zaalhockey seizoen, wat inmiddels alweer bijna afgelopen is, hebben veel teams mooie prestaties neergezet. ,,Het hoogtepunt was natuurlijk de 2e plaats van ons Heren 1 bij de Nederlandse zaalhockey kampioenschappen”, zegt bestuurslid Edwin de Groot. ..Naast het neerzetten van hockeyprestaties van alle leden op hun eigen niveau, beseffen we als Cartouche dat we ook een belangrijke maatschappelijke rol hebben binnen de gemeente. Cartouche is daarom ook op vele aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen actief”.

,,Als sinds jaar en dag dienen wij dan ook als referentie bij de KNHB en ook binnen onze eigen gemeente voor bijvoorbeeld ons vrijwilligersbeleid, de gezonde sportkantine en ons multifunctionele sportpark”, vervolgt Edwin de Groot. ,, In 2017 heeft Cartouche de door de KNHB jaarlijks uitgereikte bestuurderstrofee gewonnen voor het neerzetten van onze zaalhockey blaashal waar we enorm trost op zijn. Vele verenigingen uit de omgeving, zelfs uit België, hebben Cartouche bezocht om het succes van onze blaashal te kopiëren en deze faciliteit voor hun leden beschikbaar te maken”.

,,Mede in het kader van MVV maar vooral ook omdat wij dit als vereniging enorm belangrijk vinden hebben wij besloten Cartouche en dus ook Sportpark Duivesteyn met ingang van de start van het veldseizoen als rookvrij te bestempelen. Samen met de Hartstichting en de KNHB/NOC NSF hebben wij een traject doorlopen wat leidt tot de volgende acties:
• 16 februari: vooraankondiging beleid via Cartouche nieuwsbrief en Facebook, pagina website online.
• 2 maart: mail naar alle aanvoerders, managers en coaches
• 3 maart: aankondiging opening (persbericht)
• 9 maart: rookvrij borden ophangen, inrichten rookplek + logo rookvrij op homepage

,,Op 10 maart willen wij rond 9.00 uur graag de officiële opening van onze rookvrije vereniging verrichten. Voor deze gelegenheid hebben wij de burgemeester uitgenodigd. Het korte programma bestaat uit een introductie door de voorzitter, gevolgd door een bijdrage van de Hartstichting en daarna de officiële opening met, waarschijnlijk, de burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Hierna bieden wij u natuurlijk de mogelijkheid om ons complex te bekijken en kennis te maken met onze leden onder het genot van een kop koffie of thee”.

foto Cartouche Hein Athmer.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!