Bij hockeyvereniging Cartouche werd aan het einde van de middag sportgeschiedenis in Leidschendam-Voorburg  geschreven op het moment dat voorzitter Paul Spaargaren de Indoor Hockeyhal officieel geopend verklaarde. Dit gebeurde op symbolische wijze met een aantal sportieve inspanningen van (top)speler Timmo Kranstauber.(foto)

afbeelding-vb-3

De ‘Cartouche Dome’ bevat twee volwaardige zaalhockeyvelden en wordt gedurende de maanden december tot en met februari gebruikt voor trainingen en in de weekenden voor de zaalcompetitie. De leden van Cartouche hebben de hal volledig zelf gefinancierd door een grote en geslaagde ‘crowdfunding’ actie.

Trots

afbeelding-vb-3

,,Ik sta hier met een ongelooflijk trots gevoel’’, reageert Paul Spaargaren (foto). ,,Het is zo mooi dat we dit in zo’n korte periode voor elkaar kregen. De tijd is nu voorbij dat we allerlei zalen moeten huren.  We zijn begin februari bij Kampong op bezoek geweest, die ook zo’n soort hal hadden neergezet. Alles bij elkaar opgeteld zijn we er negen maanden mee bezig geweest. Eerst was er het traject van de financiering, waarna de aankoop tot stand kwam. Toen moest de infrastructuur worden geregeld en vervolgens werd dankzij veel vrijwilligers de hal opgeblazen en neergezet’’.

Begroting

,,Cartouche had de crowdfunding ingezet op 340.000 euro’’, vervolgt Paul Spaargaaren desgevraagd. ,We haalden uiteindelijk 466.000 euro op. Hiervan gaat zo’n drie ton naar hal. We wilden ook nog geld overhouden voor een scorebord op het veld. De hal blijft tot en met februari staan. Dan wordt de hal ‘ingepakt’ en opgeslagen. Volgend jaar eind november bouwen we alles dan weer op’’.

Buren Advocaten

Bij het hele project is Buren Advocaten nauw betrokken geweest. ,,We hebben het hele juridische traject begeleid’’, vertelt ‘associate-partner’ Kirsten Prick van het kantoor. ,,Het was een kort en krachtig proces, want alles werd in een relatief korte termijn geregeld. We vonden het bijzonder interessant om als juridisch dienstverlener hieraan mee te werken. Dit soort trajecten kom je namelijk niet zo snel tegen’’.

afbeelding-vb-3

Paul Spaargaren (rechts) en Marie-Leontine de Graaf (Rabobank) in de net officieel geopende hal.

Rabobank

,,Dit is echt een geweldige hal’’, aldus  regio-directeur van de Rabobank Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen. ,,We hebben met betrekking tot het crowdfunding-traject hier een rol ingespeeld. Dit deden we graag, want het is mooi om ook op deze wijze voor sportend Leidschendam-Voorburg het één en ander te kunnen betekenen’’.

Helpende hand

,,We hebben Cartouche de helpende hand kunnen bieden’’, vult John de Groot, directeur Private Banking van de Rabobank Den Haag aan. ,,Veel mensen waren voor de crowdfunding in positieve zin betrokken bij de club. Veel ouders en volwassenen die zelf hockeyen vond het plezierig om hier een steentje aan bij te dragen. Ik had overigens wel verwacht dat het allemaal snel zou gaan. Er is binnen Cartouche sprake van een enorme saamhorigheid’’.