Bezoekers van de brasserie in sportcentrum Westvliet  keken gisteren even vreemd op toen horeca-ondernemer John Prins, evenementen-goeroe Dave Fisser, campagnebedenker Rene Beuker en journalist Bart Bakker op center court een uur lang werden afgemat door Camil Bouwhuis. De trainer van tennisschool Jan de Rook verzorgde voor hen een clinic die hen inspireerde tot grote daden.

,,We zijn nu echt klaar voor de US Open. Wanneer is de loting eigenlijk?’’, reageerde John Prins, die tientallen ballen vanuit het tenniskanon gericht terug sloeg. Op het moment dat Alex Luneman, de eigenaar van tennisschool Jan de Rook, even persoonlijk poolshoogte kwam nemen, vlogen de ballen hem om de oren. ,,Onze trainingen zijn er voor jong en oud. Ook de ervaren en minder ervaren spelers kunnen in Westvliet terecht’’, zei hij filmend op een moment dat Bart Bakker een backhand volledig miste .,,Wat zie die Bakker er uit’’, lachte John Prins zijn dubbelmaat toe. ,,Is de mode-politie wel bij hem geweest?’’

Bij Dave Fisser gutste het zweet van zijn voorhoofd toen Camil hem met een oefening bij het net van links naar rechts liet lopen. Dave sloeg de ballen overigens hard terug, waarna Camil zelf even regelmatig moest bukken. De enige die echt rustig bleef was Rene Beuker. De ervaren tennisser van Thor de Bataaf sloeg beheerst en geplaatst, al moest hij zich wel even instellen op de clinic van Camil. Ook bij ‘Beuker’ kan zijn conditie nog veel beter. ,,Maar daarom kom ik ook regelmatig naar Westvliet’’, zei hij. ,,Mijn leven is compleet veranderd sinds ik bij het Voorburgs Dagblad werk. Westvliet is prima aan te rijden, er zijn goede parkeerplaatsen en toptrainers die er voor zorgen dat conditie beter wordt’’.

De herendubbel trok zelfs de aandacht van Joke Campo, hoofdcoordinator van Het Hospice die met haar dochter net de gezellige Brasserie kwam binnen lopen. Ze liet zich overigens niet verleiden om deel te nemen, maar was onder de indruk van de lenigheid van met name Dave Fisser.

,,Onze tennisschool is al jaren op Westvliet actief’’, legde Alex Luneman uit. ,,Dankzij de gevarieerde oefenstof en de deskundigheid van onze leraren zijn onze cursussen altijd weer goed gevuld. Westvliet is een fraaie hal met veel faciliteiten waar we graag komen’’.

afbeelding-vb-3

,,Ik kan iedereen aanraden om hier gewoon lekker te sporten’’, aldus Dave Fisser (rechts) in de Brasserie. ,,Westvliet heeft eigenlijk alles voor ondernemers om even stevig aan je conditie te werken’’.

John Prins en Dave Fisser gaan deze week ook nog badmintonnen en doen op uitnodiging van directeur Hyke van der Heijden, samen met Bart Bakker, binnenkort ook mee met een balletles van de in Westvliet gevestigde balletschool. Deze les schijnt ook op center court voor de ramen van de brasserie plaats te vinden. ,,Je moet alles in het leven meemaken’’, besluit Bart, die na een spinningles op Westvliet een dag geen trappen kon lopen. ,,Ik weet zeker John en Dave hiervoor open staan’’.

Openingsfoto: John Prins, Dave Fisser, Bart Bakker, Camil Bouwhuis en Alex Luneman op het center court van Westvliet.

Het Voorburgs Dagblad, dat in november ruim 130.000 ‘viewers’ had, is gespecialiseerd in ‘storytelling’. Interesse om eens de mogelijkheden van uw bedrijf of organisatie in de schijnwerpers te laten zetten? Rene Beuker  (06- 13 27 5008) zorgt ervoor dat de journalisten aanschuiven.