Op vrijdag 16 februari is het zover; dan wordt bekend wie er naar huis gaan met de sportprijzen Leidschendam-Voorburg. Speciale gast dit jaar is minister sport, Bruno Bruins. Hij reikt samen met wethouder sport, Nadine Stemerdink, de prijzen uit.

Bruins is oud waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg en huidig minister van Sport. Bruins kijkt uit naar het sportfeest: “De kampioenen van nu zaten nog op school toen ik in 2006 – 2007 burgemeester mocht zijn van deze prachtige gemeente. Het is geweldig om te zien hoe zij zijn uitgegroeid tot echte sporthelden. Daarvoor wil ik in het bijzonder de vrijwilligers van de sportverenigingen in Voorburg, Leidschendam en Stompwijk bedanken. Hun passie en inzet maken het mogelijk dat duizenden jongeren zoveel lol aan hun sport beleven”

Sport en Welzijn (SenW),  stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals  en de gemeente organiseren samen de Sportprijs 2017.  De prijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die afgelopen jaar een unieke sportprestatie hebben geleverd. Inwoners en verenigingsleden uit Leidschendam-Voorburg konden tot 1 december 2017 hun kandidaten aandragen.

Nominaties 2017:

Sportman

– Nolan Schultz – tafeltennisser VVV 1

– Nathan Aké  – voetballer, Bournemouth & debutant Nederlands Elftal

– Bas de Leede – cricketer, VCC & Nederlands Elftal

– Rody de Boer – voetballer, doelman Jupiler Leagueclub Telstar

Sportvrouw

– Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans  – zaalvoetbalster eredivisie vv Pernis & zaalinternational Oranje

– Margot van Hecking Colenbrander – hockeyster, UConn Huskies (VS)

– Sophie Giezeman – hockeyster, Maryland Terrapins (VS)

Sporttalent

– Maurits & Frederik Remmen  – schermers Kardolus

– Ingmar & Bibiënne Ankerman – respectievelijk BMX (FCC Rijswijk) & softbal (HSV Catch)

– Rick Bakker  – tafeltennisser VVV

– Babette van den Esker – softbal (HSV Catch) & regionale selectie

Sportteam

– RKAVV Veteranen 1 – voetbal

– Cartouche Vrouwen 1 – hockey

– VCC Jongens Onder-15 – cricket

– TTL 1 – triathlon

– VVV 1 – tafeltennis

Sporticoon

– Matthijs Seilberger – voetbal

– ADO Den Haag Vrouwen – in de personen van: Laura Brafine, Maartje Looijen, Sabine Kuilenburg, Yvette v.d. Veen, Jessie van Leeuwen

– Charles Corver – voetbal

Uitreiking

Een onafhankelijke jury, bestaande uit Henry Steffens (rechts), Bart Bakker (links), Alexander Wagener (tweede van rechts) en Marie-Leontine de Graaf, hebben per categorie de genomineerden bepaald. De officiële uitreiking van de Sportprijzen is op vrijdag 16 februari 2018 in sporthal De Kastelenring in Leidschendam. Tijdens een feestelijke avond worden sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg in het zonnetje gezet.

 

 

Reageer op dit artikel