Bram Zonderop, al 48 jaar drijvende kracht bij Atletiekvereniging Sparta, werd verkozen tot clubheld van amateursport in de gemeente Leidschendam Voorburg. Hij kreeg 166 stemmen en een gemiddeld cijfer 9.72. Tijdens de clubavond van AV Sparta ontving hij de oorkonde uit handen van Helen Gonzales, voorzitter AV Sparta.

Zonderop is al 48 jaar actief als vrijwilliger bij de Atletiekvereniging Sparta, afdeling Voorburg-Leidschendam. Hij traint hier al jarenlang kinderen en volwassenen, onderhoudt de atletiekbaan en organiseert allerlei wedstrijden, zoals de Molenloop en de Light in the Night Kidsrun die dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden op 9 december vanaf 19.00 uur. Je kunt eigenlijk niet bedenken, wat Bram niet heeft gedaan voor AV Sparta. Zelf laat hij zich hier nooit op voorstaan. Als je iets doet, doe je dat gewoon goed, is zijn instelling. Alle leden van AV Sparta zijn terecht trots op hun grote clubheld.

Het AD organiseerde de verkiezing van clubhelden van de amateursport in alle gemeenten in Nederland. Bram Zonderop van AV Sparta is gekozen tot clubheld van de amateursport 2016 in Leidschendam-Voorburg.