Oplettende bezoekers van het Huygenskwartier Voorburg was het misschien al opgevallen; het beeld “Boombol” van de Poolse Dorota Buczkowska is recentelijk verhuisd naar Park Vreugd en Rust.

Het beeld “Boombol” van de Poolse Dorota Buczkowska heeft al wat afgereisd: van Polen naar de Herenstraat in het Huygenskwartier Voorburg waar het vervolgens drie keer is verplaatst. De laatste bestemming daar was de hoek Herenstraat/Rozenboomlaan, voor het pand waar ook de gemeente gehuisvest was. Met een keurig haagje om het beeld zodat niemand zich aan het beeld zou kunnen bezeren. Het beeld stond daar alleen op particulier terrein. Juridisch gezien zou de gemeente dan het eigendom van het beeld kunnen verliezen. Om dat te voorkomen, is het beeld recent verplaatst naar Park Vreugd en Rust.

Een mooiere plek voor het beeld “Boombol” dan in een park omringd door bomen is eigenlijk niet denkbaar. Ga het vooral bekijken en geniet van het beeld, van Park Vreugd en Rust en van alle andere beelden die in het Huygenskwartier Voorburg te vinden zijn. Een beeldenroute is verkrijgbaar bij het VVV-informatiepunt in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101.

foto VD. Ap de Heus.