Bij sportcentrum Westvliet geeft  Robbert de Keijzer badmintonles. De voormalig topspeler is momenteel bondscoach van de Nederlandse talenten. ,,Ik ben zeer begaan met het badminton in Nederland’’, zegt hij. ,,Er is helaas weinig geld voor de talentontwikkeling, waardoor we zelfs toernooien in het buitenland moeten laten schieten. Sterker nog, ouders betalen zelf de meeste trips, maar op een gegeven moment houdt zoiets natuurlijk op’’.

Robbert de Keijzer gaf onlangs politica Astrid van Eekelen, horeca-ondernemer John Prins, zanger/ evenementenbedenker Dave Fisser en journalist Bart Bakker een clinic. Het viertal beleefde een bijzondere middag, waarbij er uiterst fanatiek werd getracht om de shuttle over het net te krijgen. ,,Je timing is heel belangrijk’’, reageert Astrid van Eekelen. ,,Het is moeilijker dan men denkt. Op sommige momenten is hert ook een intensieve sport, want de ene keer komt de shuttle laag en dan weer hoog. Het is bijzonder aangenaam om te doen’’.

,,Er zit veel in het badminton’’, aldus John Prins. ,,Je kunt je er helemaal in uitleven. Het is een combinatie van zaken als techniek, concentratie en een goede conditie’’.

Astrid speelde met  Robbert de Keijzer een dubbel tegen Dave Fisser en John Prins. ,,Jullie gaan toch niet van een vrouw verliezen’’, merkte Robbert droogjes op, waarna bij Dave en John de adrenaline ging stromen. Zij gaven zich pas bij 28-26 (!) gewonnen. Opvallend dat ze alle kanten oprenden, hard sloegen en met allerlei discussiepunten Robbert wilden beinvloeden. De bondscoach bleef echter bijzonder kalm. Hij deed amper een stap opzij om de shuttle uiterst nauwkeurig terug te slaan’’.

,,Het is mooi om te zien hoe Robbert de Keijzer badminton beleeft’’, zegt Bart Bakker. ,,Hier staat nog altijd een topsporter die een bepaalde passie voor z’n sport heeft. Het is bizar dat er in Nederland geen topsportklimaat heerst om zulke mensen als trainer hun gang te kunnen laten gaan’’.

,,Ik ga binnenkort in ieder geval een paar lessen bij hem nemen’’, besluit Dave Fisser. ,,Het is mooi dat Westvliet hiervoor de gelegenheid biedt’’.

,,We doen dit zeker nog eens een keertje over’’, vult John Prins aan. ,,Ik houd er niet van om te verliezen…’’.

Geinteresseerden voor een badmintonles of een clinic van Robbert de Keijzer kunnen met Westvliet contact opnemen.

Westvliet Fitness- & Racketclub
Westvlietweg 55
2491 ED Den Haag
T   +31(0)70 386 44 40
E   [email protected]

Foto VD. Robbert de Keijzer met Astrid van Eekelen, Dave Fisser en John Prins.