Boodschappen willen doen in Leidschendam-Voorburg met een half miljoen euro cash op zak. Het begin van een spannend jongensboek of bittere realiteit? Het bleek dit laatste te zijn. Een 22-jarige Voorburger moest voor de rechter verschijnen welke ‘aanbiedingen’ hij met de Hoogvliet dacht te gaan kopen.

Omroep West meldt dat de man eind oktober werd opgepakt samen met een Belg en met 444.000 euro in de kofferbak. Het waren voornamelijk biljetten van 50 en 20 euro. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het geld afkomstig is uit drugshandel.

Eerder in die week was er al een deal op de parkeerplaats van Ikea in Delft. Daar werd ruim een half miljoen overgedragen aan een Chinees. Die werd aangehouden, de afzenders waren toen al vertrokken. Maar het OM denkt dat de Voorburger ook daarbij betrokken was, omdat er met eenzelfde soort auto werd gereden.

De Voorburger geeft toe dat hij de 444.000 euro moest overdragen aan iemand. Hij werd daarbij immers op heterdaad betrapt. Iemand had hem gevraagd om de tas ergens in Zeeland af te leveren, daar zou hij dan 25 euro voor krijgen.  Dat hij betrokken was bij de deal in Delft, dat ontkent de Voorburger. Maar het Openbaar Ministerie gelooft dat niet. De officier van justitie eiste bij de rechtbank in Zwolle 32 maanden cel. Over twee weken bepaalt de rechter wat het wordt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!