Het bestuur van de Stichting Huygens Muziek Festival is weer compleet. Annet Weijermars volgt Tilly Zwartepoorte als voorzitter op.  Frank Rozenberg en  Robin Edgar zijn respectievelijk als secretaris en algemeen bestuurslid tot het bestuur toegetreden. Met Nicolle Bleichrodt (penningmeester) en Hans de Raad (artistiek leider) is het bestuur op sterkte voor het organiseren van het Huygens Muziek Festival. In 2018 zal dat plaatsvinden op 7, 8 en 9 september in het Huygenskwartier Voorburg.

 Het bestuur is al gestart met de voorbereidingen voor 2018. Voorzitter Annet Weijermars: ”Het organiseren van het driedaagse Huygens Muziek Festival blijft natuurlijk de hoofdtaak van het bestuur. Tegelijkertijd gaan we bekijken of we tot aan september volgend jaar nog een paar andere activiteiten kunnen organiseren. Er staat  in ieder geval bij het ontsteken van de Kerstboom in het Huygenskwartier Voorburg op 8 december aanstaande al een concert gepland. Ook denken we eraan om in maart 2018 een voorproefje van het Huygensfestival 2018 voor onze samenwerkingspartners, de fondsen die ons ondersteunen, de media en (potentiële) sponsors en donateurs te organiseren.”

Hans de Raad licht als artistiek leider de plannen voor 2018 toe: ”Afgelopen september hebben we in een nieuwe opzet en samenvallend met de Open Monumentendag het Huygens Muziek Festival georganiseerd. Er was meer variëteit in muziekstijlen, van klassiek tot big band, er was een mix van amateur- en professionele musici en de samenwerking met de winkeliers en restaurants in het Huygenskwartier werd gezocht. Die opzet willen we met een aantal verbeteringen doorzetten naar 2018. In 2018 willen we ook de relatie met jonge musici uit de zustersteden Hranici (Tsjechië) en Konstancin-Jeziorna (Polen) leggen. ”

foto PR. Het vernieuwde bestuur.

Reageer op dit artikel