Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat ouderen het slachtoffer worden van een babbeltruc. Niets vermoedend wordt de deur opengedaan voor oplichters die zich voordoen als bijvoorbeeld klusjesmannen, collectanten of een medewerker van een energiebedrijf.

Op een slinkse wijze wordt ouderen de pincode dan wel andere privégegevens ontfutseld. Niet alleen levert dit financiële schade op maar het maakt de mensen ook bang voor de omgeving.

VVD-fractievoorzitter Astrid van Eekelen: “Dit is onacceptabel, vandaar dat wij bij de begrotingsbehandeling de burgemeester, als portefeuillehouder veiligheid, hebben gevraagd de hoogste prioriteit te geven aan het voorkomen van babbeltrucs”.

In het veiligheid jaarplan heeft de veiligheid van ouderen een prominente plek, maar het kan nog een graadje hoger. Helaas kan namelijk de veiligheid van ouderen in onze gemeente nog niet worden gegarandeerd.

In samenspraak met verzorgingstehuizen en wijkcentra kunnen ouderen alert worden gemaakt op het gevaar van babbeltrucs en kunnen er tips gegeven worden hoe dit gevaar te ontwijken.

,,Ook de papieren ouderengids, die hoog op mijn verlanglijst staat, kan meehelpen ouderen wegwijs te maken als het gaat over veiligheid, aldus Van Eekelen.

De burgemeester heeft aangegeven dat de babbeltrucs zijn aandacht hebben en dat hij er alles aan zal doen de ouderen hierin bij te staan om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van deze laffe daad. Uiteraard kan de omgeving van ouderen hier ook behulpzaam bij zijn. Bij verdachte omstandigheden altijd als eerste de politie inseinen. Op deze manier kunnen we met elkaar de babbeltrucs bestrijden en de oplichters oppakken besluit Van Eekelen.

foto VD.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!