Dankzij een oproep op Facebook reageerde een belangrijke getuige ten aanzien van een brutale beroving op het Oosteinde. ,,Goed nieuws”, aldus een politiewoordvoerder. ,, De hoofddader is gisteren aangehouden en tijdens de doorzoeking in zijn woning is een stroomstootwapen aangetroffen. De mededaders zijn inmiddels ook bekend. Mede namens het slachtoffer hartelijk dank (!)”. De politie is altijd blij als getuigen zich melden.

Het ging om de volgende zaak.

Een 17-jarige jongen reisde op woensdag 15 november met de Randstadrail. Kort nadat hij uit de tram stapte, probeerden twee onbekenden van 16 à 17 jaar oud hem omstreeks 14:45 uur te overvallen. Daarna mishandelden zij hem op het Oosteinde in Voorburg. Het slachtoffer stapte woensdag 15 november omstreeks 14:15 uur in bij de halte het Spui in Den Haag en ging achter in de tram zitten. Een licht getinte jongen, met donkere kleding, ging direct naast hem zitten in de tram.

Bij de halte Oosteinde stapte de 17-jarige uit, evenals de jongen die naast hem zat met nog een tweede jongen, donker getint en donker gekleed met spijkerbroek. Bij de trap in het station vroeg de licht getinte man aan de jongen om even met hen mee te lopen. De drie liepen vervolgens richting een gebouwtje aan de Vliet en kwamen uit bij een tunneltje. Daar vroegen de twee of het slachtoffer iets bij zich had. Omdat de jongen het niet vertrouwde, besloot hij direct terug te lopen naar het station.

Op dat moment mishandelden de twee hem. Bij een kleine rotonde zag het slachtoffer een man aan het werk en vroeg hem om hulp. De man besloot de twee weg te jagen met een schep, maar als reactie hierop bedreigden de twee hem weer met een wapen. De behulpzame man besloot vervolgens om de twee nog even te volgen op een scooter, maar verloor de twee uit het oog.

Aan Politiebureau Leidschendam-Voorburg deed de 17-jarige aangifte van de poging straatroof en de mishandeling.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!