Onlangs heeft wethouder werk en inkomen Nadine Stemerdink het rapport “Nederlandse kinderen ontkoppeld. Als de verblijfsstatus van je ouders je levensstandaard bepaalt” uit handen van de jeugdombudsman Bert van Alphen in ontvangst genomen. In het rapport doet de ombudsman een aantal aanbevelingen hoe de gemeente kinderen met een illegale ouder die in armoede opgroeien kan helpen.

Nadine Stemerdink: ”Alle kinderen moeten mee kunnen doen in de maatschappij. Het is goed dat daar speciale aandacht voor is. Een onderzoek als dit helpt ons om te kijken waar nog ruimte zit en we nog meer maatwerk kunnen leveren. Dat past ook bij de integrale aanpak die wij hebben om niet alleen naar de situatie van het kind, maar naar het hele gezin te kijken.”

Aanbevelingen

,,De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat aan de slag om te onderzoeken om binnen de huidige kaders van de Participatiewet tot nog meer maatwerk te komen, zoals de handreiking van het rapport aangeeft. Daarbij staan we voor een integrale aanpak waarbij het belang van het kind altijd centraal staat”, meldt de gemeente in een verklaring.

 

 

Reageer op dit artikel