Forum Sport en Sportlust ontmoetten elkaar voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Beiden hadden wat goed te maken na de respectievelijke nederlagen van vorige week. De Woerdenaren wonnen met 2-1, waardoor de formatie van trainer Bas Steffens tegen zijn derde opeenvolgende nederlaag aanliep.

Forum Sport startte met de jonge Brian de Jong en Abdelhak Bojaada in de basis en de licht geblesseerde Djanomi Traxel begon op de reservebank. Onder leiding van aanvoerder Matthijs Seilberger trok Forum Sport in de beginfase het initiatief naar zich toe. Meer dan een aantal schoten uit de tweede lijn van Joshua Steenvoorden en Brian de Jong resulteerde dit echter niet. Beide ploegen kwamen in het verloop van de eerste helft met hard werken niet verder dan duels op het middenveld waarbij Sportlust met de strijdlustige Hoogveld en Van der Lans regelmatig aan het langste eind trok.

In de 48e minuut na rust was Forum Sport dichtbij de openingstreffer. Brian de Jong zag zijn schot gekeerd door de solide keepende Fabian Jaarsveld.

Na een goede actie van Jurdany Koster wordt Seilberger in de 52e minuut gevloerd in het 16 meter gebied met een penalty tot gevolg. De zwak ingeschoten bal van Joshua was echter geen probleem voor de doelman van Sportlust. Aan de andere kant was het in de 60e minuut wel raak. Na een uitgespeelde actie op links was het bij de tweede paal een droge intikker die de 1-0 op het scorebord zette. In de 81e minuut besliste Aimen Said de wedstrijd door een goed uitgevoerde counter alleen voor doelman Nolet af te maken.  Het doelpunt van Mike de Graaf na de indraaiende vrije trap van Matthijs Seilberger kon de nederlaag niet voorkomen. Door deze uitslag zakt de ploeg van Steffens naar een gedeelde achtste plaats.

Tekst: Johan de Vries.

foto VD archief. De zorgen nemen toe voor Bas Steffens.