De overwinning vorige week bij Vitesse Delft heeft ervoor gezorgd dat de mannen van Bas Steffens en Dennis den Turk op een keurige vierde plaatst staan met 1 punt achterstand op nummer 3, Xerxes DZB.  Uitgerekend deze ploeg, getraind door oud Feyenoord keeper en international (7 interlands) Joop Hiele, is de tegenstander van a.s. zaterdag. Joop Hiele speelde 352 wedstrijden in het 1e elftal van Feyenoord en heeft naast de 7 wedstrijden die hij keepte in het Nederlands elftal volgens eigen zeggen ook het wereldrecord bankzitten op zijn naam staan. Het fanatisme dat in hem zit brengt hij ook zeker over op zijn spelers.

Dat belooft zaterdag dus een stevige pot voetbal te worden. Bij winst gaat Forum Sport in ieder geval Xerxes DZB in de rangschikking voorbij, terwijl de nummers 1 en 2 -Sportlust en ARC- , die beiden vier punten los staan van Forum Sport,  aanstaande zaterdag tegen elkaar spelen. Twee krakers dus in de 1e klasse A van het zaterdagvoetbal.

Xerxes DZB is bezig met een goede serie. Uit de laatste 5 wedstrijden werden 13 punten gehaald met 16 doelpunten voor en 5 tegen. Een sterke ploeg met een goede aanvalslinie.

Forum Sport heeft de laatste weken ook prima resultaten geboekt. Tweemaal winst met 3-0 tegen Aalsmeer en in Delft bij Vitesse Delft. En nog vers in het geheugen: de 1-0 winst op Sportlust. Forum Sport is de enige ploeg die, tot nu toe, van Sportlust heeft gewonnen.

Maar het wordt zaterdag waarschijnlijk wel improviseren voor Bas Steffens. Een aantal blessures en ook wat spelers die ziek zijn zorgen ervoor dat pas a.s. zaterdag, na de warming up, bekend zal zijn wie de wedstrijd gaan spelen. Maar ook een mooie taak voor de technische staf om weer een uitgebalanceerd en winnend team neer te zetten. En dat is ze wel toevertrouwd.

Zaterdag 2 december, de topper Forum Sport – Xerxes DZB op sportpark ’t Loo, aanvang 14.30 uur.

Door Jean Nederlof

Foto VD. Bas Steffens

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!