Ondanks dat het seizoen nog maar net is begonnen, was de tevredenheid gisteren groot bij Forum Sport, dat zijn derde opeenvolgende zege boekte. Een opmerkelijke competitiestart, want trainer Bas Steffens speelt nu met zeven andere basisspelers dan vorig seizoen. ,,Door verschillende omstandigheden moesten we aan een nieuw elftal gaan bouwen”, zei Steffens gisteren. ,,Vooralsnog loopt alles naar wens, al is de weg nog best lang. Maar we liggen op koers. Dit is een mooie reeks. Ik zie dat we steeds sterker worden”.

Bas Steffens heeft met zijn keepers een opmerkelijke afspraak. ,,Omdat zij beiden gelijk zijn, keepen zij om de beurt drie competitiewedstrijden achter elkaar”, aldus de trainer. Dan zullen we als staf de beslissing nemen wie de eerste doelman wordt”.

Deze beslissing getuigt van lef, want het komt zelden voor dat een trainer in de competitie de beide keepers de onderlinge strijd laat uitvechten. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens oefenwedstrijden.

Voor Jurrian Jouvenaar was het duel tegen Zwaluwen’30 (3-1) gisteren dan ook zijn eerste optreden. Bij het tegendoelpunt, een vrije trap in de korte hoek, zag hij er niet helemaal lekker uit. Dit was eveneens het geval bij een hoge voorzet waar Jouvenaar volledig naast zat op het moment dat de stand 2-1 was. Voor de rest keepte Jouvenaar een prima wedstrijd Zijn concurrent  Milco Vermeer bleef dus aan de kant.

foto VD.Ap de Heus. Bas Steffens na afloop van het duel in de bestuurskamer.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!