Het cricketveld van Voorburg Cricket Club op sportpark Westvliet is woensdag 19 juli het decor voor de cricketinterland tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd tussen beide nationale elftallen begint om 11.00 uur aan de Groene Zoom te Den Haag. Het betreft een ééndaagse 50-over wedstrijd.

Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten kruisten in 2016 voor de laatste keer de degens. In januari van dat jaar troffen beide teams elkaar in zowel de Intercontinental Cup als voor het World Cricket League Championship (WCL, 2 wedstrijden). Oranje versloeg de VAE bij die gelegenheden.

VCC-er Viv Kingma herstelt voorspoedig van een blessure en maakt naar verwachting weer deel uit van de Nederlandse selectie. Opvallend is dat Oranje in de selectie een drieling heeft opgenomen: de broers Saqib, Sikander en Asad Zulfiqar. Het zijn zonen van oud-VCC-speler Ahmed Zulfiquar. De drieling vormt daarmee een uniek trio in de internationale cricketwereld. In het verleden waren er wel twee broers, zoals Mark en Steve Waugh voor Australië, actief in de internationale arena. Maar nog nooit telde een nationale selectie een drieling.

Nederland – Verenigde Arabische Emiraten is de tweede cricketinterland van Oranje die dit jaar op het veld van VCC plaatsheeft. Eerder werd op het cricketveld aan de Groene Zoom de wedstrijd Nederland – Zimbabwe gespeeld. Het terrein werd deze zomer ook gebruikt voor wedstrijden tussen onder meer Frankrijk, Duitsland, België, Zweden, Noorwegen en Oostenrijk (poulewedstrijden van de International Cricket Council).

Jeugdinterland Nederland – Denemarken

Dat het cricketveld van VCC internationaal vaak gebruikt wordt, blijkt ook doordat de jeugdinterland tussen Nederland onder 23 en Denemarken onder 23 hier op vrijdag 21 juli wordt gespeeld. Ook deze wedstrijd begint om 11.00 uur. De Nederlandse jeugdselectie telt voor deze interland maar liefst vier spelers van VCC: Philippe Boissevain, Nehaan Gigani, Bas de Leede en Alyan Razaqi. Deze vier spelers (allen 18 jaar of jonger) komen wekelijks uit voor het eerste elftal van VCC.

Reageer op dit artikel