Bart Bakker, journalist en eindredacteur van Voorburg Dagblad is vanavond te gast in de live-uitzending van Midvliet Actueel. Hij is rond 19.45 uur in de studio aan de Damlaan aanwezig waarna presentator Hans Biard hem naar zijn visie vragen over de politiek in Leidschendam-Voorburg van het afgelopen jaar. Tevens zal Bakker vooruit blikken op het politieke jaar, waarin eind maart de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

,,Politiek? Leidschendam-Voorburg schreef landelijke historie doordat de coalitie twee keer viel in drie jaar tijd”, blikt Bart Bakker vooruit. ,,Althans, dat was op dat moment even zo, want burgemeester Tigelaar vindt nog steeds dat er de tweede keer sprake was van een afkoelingsperiode, waarna Bianca Bremer aantrad als wethouder. Toch viel die avond de coalitie. Dat beeld is altijd blijven hangen en was toch echt even de praktijk”.

Bakker: ,,Meer dan de helft van alle raadsleden gaan er in maart mee stoppen. Daarbij is er onderling sprake van een dusdanige slechte sfeer dat ze elkaar niks gunnen. Een uitermate slechte situatie om een stad met bijna 80.000 inwoners als Leidschendam-Voornburg te besturen. Ik heb geen medelijden met burgemeester Klaas Tigelaar, maar de man is niet te benijden. Als mensen niet willen, of gewoon niet beter kunnen, dan houdt het ergens toch een keer op”.

In het eerste blok van de eerste interviewronde zal Hans Biard de overstap van Saskia Bruines naar de gemeente Den Haag ter sprake brengen en het functioneren van haar opvolgster Lia de Ridder. In blok 2 komt de val van Frank Rozenberg als wethouder aan de orde en de gevolgen hiervan, plus het functioneren van zijn opvolgster Bianca Bremer.

Foto VD. Bart Bakker (rechts) en burgemeester Klaas Tigelaar ontmoeten elkaar regelmatig tijdens de diverse bijeenkomsten zoals hier bij ‘A Walk in The Park’