Sport en Welzijn (SenW) organiseert woensdag 3 februari de vijfde editie van het sportcafé. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst worden de bestuursleden van alle sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Dit keer is het thema “Veilig Sportklimaat”, waarbij niemand minder dan Barbara Barend een presentatie gaat verzorgen. Het sportcafé vindt plaats bij voetbalvereniging Forum Sport.

SenW en gemeente Leidschendam-Voorburg vinden dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van sport. ”Samen met de verenigingen willen wij ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in zijn sport en volledig zichzelf kan zijn”, aldus SenW. Ook gastheer Forum Sport vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan dit thema. Voorzitter Pieter Offers: “Wij zijn op verschillende manieren bezig om een veilig sportklimaat te creëren voor al onze leden. We hebben de gedragsregels sportiviteit en respect opgesteld, waar alle leden zich aan dienen te houden. Daarnaast werken we met een “meldingsformulier incidenten” en hebben we een vertrouwenspersoon.”

Naast VOG’s, gedragsregels en vertrouwenspersonen, zal er over GLBT-acceptatie (gay, lesbian, bisexual, transgenders) binnen de sport gesproken worden. Wethouder Rozenberg vertelt aan het begin van de avond iets over het GLBT-beleid van gemeente Leidschendam-Voorburg. Barbara Barend zal hierop aansluiten met haar verhaal over acceptatie binnen de sportwereld. Barbara Barend is o.a. bekend als presentatrice van [email protected], Studio Sport en Voetbal Inside. Samen met haar vader Frits heeft ze het magazine Helden opgericht. Hierin wordt sporthelden op bijzondere wijze geportretteerd en geïnterviewd.

foto website Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg

Reageer op dit artikel