Er zit een bijzonder verhaal in Mira Moreno, voormalig klassiek balletdanseres. Ze heeft gestudeerd in Bulgarije en een stage gevolgd in Cuba bij Ballet de Camaguey en het Corps de Ballet in Nationale Ballet in Quito( Ecuador).  Daarna werd ze docent voor amateurs en professionals.  Moreno woont vanaf 2000 in Nederland en vanaf 2007 werkt ze voor de gemeente Leidschendam-Voorburg waar ze in 2010 ‘Dans aan de Vliet’ oprichtte met projecten. Dit betekende dat er regelmatig danswedstrijden plaatsvonden voor  jongeren. Ook waren er balletdansers van haar aanwezig bij de lokale evenementen als het Vliet Petit festival, A Dance in the Park, De Vlietdagen en voorstelling ‘De Notenkraker’.

Iedere keer bedenkt Moreno een andere variant. Met een klein groep is de Voorburgse Mira Moreno ditmaal gestart met een hoog niveau balletles voor kinderen van zes jaar en ouder. De respons is groot, waaruit blijkt dat er op een behoefte wordt ingespeeld. ,,Jong geleerd is oud gedaan,’’ reageert Mira Moreno. ,,In onze stichting geloven we er in dat je op jonge leeftijd je oefeningen kunt doen aan de barre, aux milieu, of center genoemd, en sprongen. Dit leert men bij ons in een pittige les van een uur. In januari en februari zijn de lessen voor de nieuwe leerlingen overigens gratis. Ze mogen met hun ouders langskomen en vragen stellen over wat bijvoorbeeld de Vaganova techniek is’’.

De lessen worden gegeven op basisschool De Zonnewijzer, op loop afstand van Het Veur Theater op zaterdagmiddag van 13.15 uur tot 14:15 uur. Aanmelden kan  via [email protected] onder de naam ‘Ballet met pit’.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!