Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vooraf was al duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden in en tegen Brielle. De ploeg die vorig seizoen t/m de nacompetitie prima voetbal liet zien stond laag op de ranglijst. Beneden haar stand zou je beter kunnen zeggen.

En dan komt de nummer één naar Brielle. Prima kans om alle critici de mond te snoeren. Helaas voor de Forum Sport getrouwen gebeurde dat ook zaterdag. Een onherkenbaar Forum Sport streed tegen een elftal Briellenaren dat de wil had om te winnen.

Forum Sport op haar beurt was geen schim van het elftal dat vorige week zo knap van Die Haghe won.

De 1e helft was van Forum Sport kant zeer pover. Weinig tot geen uitstraling. Veel persoonlijke duels werden verloren en de Brielle supporters om mij heen konden er niet over uit. Was dit Forum Sport? Armoedig voetbal met veel lange halen naar voren.

Speelde Brielle dan zo goed? Nee, maar de ploeg toonde wel een zekere onverzettelijkheid gepaard gaande met veel passie!

Het veldspel van Brielle was meer verzorgd en de ploeg had vanaf het begin een duidelijk overwicht.

Forum Sport oogde passief en liep achter de feiten aan. Veel foute passes. Een doelpunt aan Brielle kant kon niet uitblijven. In de 18e minuut speelde Jeffrey Duijnstee zich op de achterlijn, net buiten het strafschopgebied van Forum Sport vrij en schoot de bal hard over de grond voor het doel. Via de paal en een stuit schoot de bal achter keeper Jurriaan Jouvenaar.

Schlemielige goal, maar hij telde wel. 1-0. Forum Sport schrok wakker, nam wat meer initiatief maar het leverde helaas niets op.

In de 27e en 29e minuut twee grote kansen voor Brielle. Claudio Santos Silva en Gino Stolk schoten beiden voorlangs.

Pas de laatste 7 minuten voor rust kwam Forum Sport een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper Marvin Godschalk. Schoten van Tom Bijen, Joshua Steenvoorden en Mostava Frederik troffen geen doel.

Na rust wat wijzigingen aan Forum Sport kant. Tom Bijen en Joshua Steenvoorden waren vervangen door respectievelijk Lorenzo Seymonson en Jordy de Bruin. Het spel van Forum Sport werd wat beter. Er zat wat meer gif in de ploeg. De snelle Lorenzo Seymonson kreeg in de 52e minuut een goede kans maar zijn schot ging voorlangs.

En waar de Voorburgse aanhang hoopte op een gelijkmaker was het Brielle dat de score naar 2-0 tilde.

Een mooie assist van invaller Stevie Soares werd beheerst afgerond door Claudio Santos Silva: 2-0. Bij Forum Sport nog een wissel. Dario van Breukelen verving Gijs Hebing.

Forum Sport ging meer risico nemen. Achterin één op één en veel druk naar voren. Eindelijk weer een Forum Sport zoals we het graag zien. Fel op de bal, hoge balsnelheid en aanvallend ingesteld. Niet breed en terug maar naar voren denken.

In de 81e minuut een goede pass van Mostava Frederik op Jordy de Bruin die strak inschoot: 2-1. Mooi doelpunt! Helaas was de resterende speelijd niet genoeg voor de gelijkmaker, al was Gino Lauwers er in de 87e minuut nog heel dicht bij toen hij de bal hard inschoot, maar net boven de lat.

Forum Sport verliest met 2-1. Misschien onnodig maar er valt weinig op af te dingen. Werk aan de winkel dus voor de technische staf én de spelersgroep de komende week.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Poortugaal. Een ploeg die deze zaterdag de 1e winst pakte, uit bij Heinenoord..