De ANWB waarschuwt voor twee slechte kinderzitjes die zware gebreken vertonen en een hoog risico op ernstig letsel met zich meebrengen. Dat blijkt uit meerdere uitvoerige tests. Het betreft de autostoeltjes Recaro Optia en Jané Grand One.

‘De Recaro Optia komt tijdens de frontale botsing los van het basisframe, de Recaro SmartClick-basis, en vliegt door de auto. Bij een echte botsing in de praktijk zouden kind en de voorinzittenden hierdoor ernstig gewond kunnen raken,’ meldt de ANWB op haar digitale huis.

Het autostoeltje  Jané Grand One kan voor kinderen tot 18 kilogram met Isofix gemonteerd worden. De Isofix-bevestiging blijkt echter niet bestand tegen de enorme krachten die ontstaan bij een frontale botsing en breekt los. Hierdoor raakt ook het zitje zelf los.

De ANWB waarschuwt consumenten en adviseert deze zitjes niet aan te schaffen. Voor mensen die al een dergelijk zitje gekocht hebben, geldt dat zij ermee terug naar de winkel kunnen gaan.

De ANWB laat weten dat de fabrikanten op de hoogte zijn gebracht van de mankementen. Zij konden geen verklaring geven en zijn een onderzoek gestart.

Ken jij mensen in Leidschendam-Voorburg, of ergens anders, die één of meerdere kinderstoeltjes hebben van bovengenoemde merken? Waarschuw hen dan en deel dit bericht op Facebook.

Fotobron: ANWB.nl. Bron. Zoetermeers Dagblad.

Reageer op dit artikel