Tegenover de ingang van Schakenbosch komen 75 luxe woningen c.q. appartementen. Deze nieuwe woonwijk moet komen op het terrein aan de Parnashofweg. Hier staan momenteel nog de lege garage en showroom van Het Motorhuis, een oude remise van Connexxion en panden van NBD Biblion.

Er moeten in dit gebied alleenstaande woningen gaan komen. Dit zijn twee-onder-één kap en rijtjeswoningen. Alles komt aan de noordkant van de aan te leggen haven. De panden aan de Vliet krijgen een eigen insteek voor een boot. Het project is een van de nieuwe ambities van Leidschendam-Voorbuirg om groen en wonen op een hoogwaardig niveau te combineren. Tevens is er ruimte voor ontspanning, want in de plannen is ook een wandelroute langs de Vliet waarneembaar. Tevens is gedacht aan stukken groen met bomen, struiken en andere gewassen.

Om dit alles mogelijk te maken dient het bestemmingsplan van bedrijven naar woningen te worden gewijzigd. Twee jaar geleden sloten de eigenaren van de grond al een intentieovereenkomst met de gemeente. De bekende bouwer Schouten&De Jong uit Leidschendam is bij dit project betrokken.

foto: Momenteel is het al goed toeven langs De Vliet aan de Parnashofweg.

Reageer op dit artikel